Ispiši ovu stranicu

Rehak: Apsurd je da status logoraša nemaju ni ubijeni na Ovčari

Svečana akademija počela je sviranjem himne i minutom šutnje Svečana akademija počela je sviranjem himne i minutom šutnje Milan Paun

Svečanom akademijom u Hrvatskome domu Vukovar obilježen je Dan logoraša u spomen na 14. kolovoza 1992. godine kada je u Nemetin iz srpskih koncentracijskih logora dovezeno 714 hrvatskih branitelja, žena i civila koji su razmijenjeni za zarobljene srpske vojnike po načelu svi za sve.

Predsjednik HDLSKL Danijel Rehak u obraćanju okupljenima rekao je da je kroz srpske logore prošlo više od 30.000 osoba, no u Hrvatskoj status logoraša ima tek nešto više od sedam tisuća logoraša jer Hrvatska logorašima smatra samo one koje je popisao Crveni križ i koji su u logorima bili dulje od 72 sata.

Tako status logoraša nemaju ni zatočenici na Ovčari što je apsurd, smatra Rehak.

Naveo je kako još nitko unatoč kaznenim prijavama nije procesuiran za ratne zločine u srpskim logorima.

Okupljene logoraše pozdravili su zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić kao izaslanica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović,  Ivan Vukić, tajnik Ministarstva branitelja kao izaslanik Hrvatskoga sabora i Vlade, zamjenik vukovarsko-srijemskoga župana Damir Barna, zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček i Marija Medved, izaslanica zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.  

Pročitano 1051 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun