NAJNOVIJE
Završna konferencija TESI projekta

Održana završna konferencija u okviru projekta „TESI- prilagođeni personalizirani sustav za izradu alata za komunikaciju u socijalnoj inkluziji učenika s teškoćama u verbalnoj komunikaciji“ u organizaciji Osnovne Škole Josipa Matoša u Vukovaru.

(Nedjelja, 15 Prosinac 2019 14:22)
Turistička promocija Slavonije

Okupljene u Klaster Slavonija, pet slavonskih županija, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska, nastavljaju s intenzivnom promidžbom Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.

(Subota, 14 Prosinac 2019 16:27)
Humanitarna akcija za maligno oboljelu djecu

Liga protiv raka Vinkovci pokrenula je još jednu humanitarnu akciju kako bi pomogli djeci koja boluju od malignih bolesti.

(Subota, 14 Prosinac 2019 16:22)
Dan otvorenih vrata u Udruzi slijepih Vukovarsko-srijemske županije

Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije organizirala je, na blagdan svoje zaštitnice sv. Lucije, Dan otvorenih vrata.

(Subota, 14 Prosinac 2019 11:15)
Promocija prvostupnika Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 23. svečana promocija stručnih prvostupnika i 2. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 96 prvostupnika i 18 diplomiranih fizioterapeuta što ukupno čini 2000 diplomiranih studenata s Veleučilišta.

(Petak, 13 Prosinac 2019 15:14)
Pevec donirao vukovarskoj Pučkoj kuhinji 240.000 kuna

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru  za 2020. godinu u iznosu od 240.000 kuna.

(Petak, 13 Prosinac 2019 15:00)
Odjel pedijatrije dobio donaciju Lego setova

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Klub „Kockice“ iz Zagreba Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana donirao je LEGO setove.

(Petak, 13 Prosinac 2019 14:36)

Počinje priključivanje Nuštra na regionalni vodovod

I u Nuštru će piti vodu iz Sikirevaca I u Nuštru će piti vodu iz Sikirevaca HRV

Počela je provedba projekata Izgradnja vodospremnika i crpne stanice Nuštar te Dogradnja i rekonstrukcija kanalizacijske mreže na području Grada Vinkovaca - 1. faza.

Radove na izgradnji vodospreme i crpne stanice Nuštar vrijedne 7,9 milijuna kuna 80 posto financiraju Hrvatske vode, a 20 posto Općina Nuštar. Vodosprema će imati zapreminu 350 m³, a crpna stanica kapacitet maksimalno 32 l/s. Ovu će vodu koristiti građani Marinaca.

Direktor vodovoda Ivan Rimac kaže da nakon izgradnje novoga sustava, s radom prestati samostalni lokalni sustavi i ova naselja bit će spojena na regionalni vodovod čime će se povećati broj naselja koju dobivaju kvalitetnu pitku vodu iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima.

Kada je riječ o 1. fazi dogradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže na području Vinkovaca, taj projekt predviđa dogradnju u smislu produženja kanalizacijske mreže u duljini od 755,47 metara. Projekt obuhvaća dogradnju kanalizacijske mreže u Ulici Josipa Kozarca, Ulici Dragutina Žanića–Karle, Osječkoj ulici, Ulici bana Ivaniša Horvata i k.č. 5654/3.

Zbog dotrajalosti postojeće kanalizacijske mreže predviđena je i rekonstrukcija postojećih kanalizacijskih kolektora u smislu zamjene starih cjevovoda novima u duljini od 350,88 metara u Ulici Stanka Vraza.

Duljine novih cjevovoda približno su jednake duljinama postojećih cjevovoda, a trase se poklapaju s trasama postojećih cjevovoda. Nakon zamjene cjevovoda postojeći cjevovodi ostat će izvan funkcije.

Ukupna duljina dogradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže u 1. fazi iznosi 1.106,35 metara. Ugovorena vrijednost investicije je 5,3 milijuna kuna. Projekt financiraju Hrvatske vode s 80 posto i grad Vinkovci s 20 posto.

Grad Vinkovci osigurao je sredstva za izradu projektne dokumentacije, a Vodovod je preko Hrvatskih voda osigurao sredstva za izvođenje ovih radova tako da projekt uskoro kreće s realizacijom, rekao je Rimac.

Pročitano 134 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija