Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija sufinancira kupnju kuće ili stana za mlade i mlade obitelji

Javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu je zatvoren 31.8.2019. Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva, Vukovarsko – srijemska županija odvojila je dodatnih 200.000,00 kn, tako da ukupna vrijednost ovog Javnog poziva iznosi 1.000.000,00 kn.

– Kako su pristizale prijavnice vidjeli smo da je stvarno veliko zanimanje za javni poziv tako da smo odobrili dodatnih 200.000,00 kuna. Formirana su povjerenstva koja će krenuti s ocjenjivanjem pristiglih zahtjeva i vjerujemo da ćemo do sredine listopada objaviti rezultate. Najbitiniji uvjeti za dobivanje sredstava je da se stan ili kuća kupuje na području naše županije i da osoba koja podnosi zahtjev nije starija od 45 godina kao i da u trenutku podnošenja zahtjeva na sebi nema niti jednu drugu nekretninu. Maksimalni iznosi su 35 tisuća kuna za nekretninu kupljenu na području općine dok je za nekretninu kupljenu na području grada pomoć 25 tisuća kuna. Tu smo htjeli dati na važnosti općinama, odnosno selima, gdje je ipak možda malo teži život - rekao Krunoslav Šarić, pročelnik Upravnog odjela za sport,  mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije, te je dodao kako i sljedeće godine planiraju nastaviti s tim programom – Još uvijek radimo projekte za 2020. godinu ali planiramo to proširiti ne samo na kupnju nekretnine nego i na kupnju zemljišta, za adaptaciju, financiranje građevinskog materijala i svih sličnih potreba koje jednoj obitelji trebaju kada kreću u kupnju nekretnina za stanovanje – rekao je Šarić.

Nakon ocjenjivanja pristiglih zahtjeva UO VSŽ za sport, mlade i demografiju objaviti će rezultate na službenoj stranici Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 1542 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI