NAJNOVIJE
1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

Održan 1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

(Subota, 04 Srpanj 2020 15:11)
U RH 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 1 osoba preminula

Prema službenim podatcima Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, 86 je novih slučajeva zaraze COVID-19 bolesti, u bolnicama se nalazi ukupno 85 osoba.

(Subota, 04 Srpanj 2020 14:01)
U Osječko-baranjskoj županiji 14 pozitivnih nalaza na COVID-19

U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 215 uzoraka, što je do sada među najvišim dnevnim brojem obrada, a pozitivno je bilo 14 nalaza. Najviše (8) pozitivnih nalaza je s područja Đakova, četiri iz Osijeka te po jedan osoba iz Strizivojne i Čepina. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba.

(Subota, 04 Srpanj 2020 10:19)
Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 2 novih pozitivnih osoba na COVID-19.  Osobe su iz Županje.

(Subota, 04 Srpanj 2020 09:58)
U ponoć počela izborna šutnja

Od ponoći je na snazi izborna šutnja.

(Subota, 04 Srpanj 2020 07:12)
Pavliček prozvao Ministarstvo kulture za ugrožavanje projekta Vukovar Tower

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček održao je ispred nekadašnjeg hotela Dunav konferenciju za medije na temu ugrožavanja investicije u vrijednosti od 185 milijuna kuna koju su prije dvije godine najavili švicarski poduzetnici hrvatskih korijena iz tvrtke Immo Invest Partner.

(Petak, 03 Srpanj 2020 15:48)
Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Vukovaru

U Vukovaru su detektirana još dva nova slučaja zaraze koronavirusom tako da trenutno u gradu Vukovaru imamo četvero oboljelih. 43 osobe na području grada Vukovara imaju propisanu mjeru samoizolacije i nad njima policijski službenici Policijske postaje Vukovar vrše nadzor poštivanja propisane mjere. - izvijestio je Stožer civilne zaštite grada Vukovara.

-Još jednom apeliramo na odgovorno i savjesno ponašanje te molimo građane da poštuju sve mjere prevencije širenja koronavirusa propisane od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a posebno da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja i mjera provođenja osobne higijene. Također, upozoravamo građane da ako primijete neke od simptoma, odmah nazovu svoga liječnika ili epidemiološku službu te im opišu svoje stanje i detaljno slijede njihove upute. Napominjemo kako je ponovno aktivirana dežurna ambulanta u Borovu naselju, Ulica Blage Zadre 3 za potencijalne bolesnike s COVID-om-19 u kojoj je na raspolaganju liječnički tim kroz sva 24 sata u danu.- priopćio je vukovarski Stožer civilne zaštite.

 

(Petak, 03 Srpanj 2020 15:13)

Dunav je veliki potencijal za suradnju

Odličan položaj pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru Odličan položaj pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je u svome uredu novoimenovanog konzula Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, Belu Gardosa. Kako se radi o nastupnom konzulovom posjetu, razgovaralo se općenito o dosadašnjoj suradnji grada i mađarskoga konzulata te o položaju pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru.

-Bilo je govora o mogućnostima suradnje na području gospodarstva, turizma i dr. jer tu postoji puno prostora za napredak, posebice u suradnji Vukovara s mađarskim gradovima, općenito u regionalnoj suradnji kao i na iskorištavanju potencijala Dunava. Inače, položaj Mađara u Vukovaru je odličan, njihove udruge imaju podršku grada – istaknuo je Gardos.

I gradonačelnik Penava suradnju je s mađarskom zajednicom u Vukovaru ocijenio odličnom te naglasio kako se od Mađara puno toga može naučiti o iskorištavanju potencijala rijeke Dunav.

-Dunav je veliki potencijal i pokušavam osvijestiti hrvatsku javnost da je Republika Mađarska izuzetno dobro taj potencijal iskoristila. Vukovar kao jedini veliki hrvatski grad na Dunavu i njegova luka taj potencijal moraju nametnuti, osvijestiti i razviti na korist cijeloj državi. Tu nam je iznimno bitna suradnja partnerskih podunavskih zemalja s kojima nas Dunav povezuje jer nam je svima u interesu da kroz suradnju gradova i luka na tom području jačamo taj prostor u gospodarskom, strateškom i prometnom smislu – naglasio je Penava.

Sastanku su nazočile i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara i Udruge Mađara Grada Vukovara Rozalija Jakumetović. 

Pročitano 288 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija