NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Dunav je veliki potencijal za suradnju

Odličan položaj pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru Odličan položaj pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je u svome uredu novoimenovanog konzula Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, Belu Gardosa. Kako se radi o nastupnom konzulovom posjetu, razgovaralo se općenito o dosadašnjoj suradnji grada i mađarskoga konzulata te o položaju pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru.

-Bilo je govora o mogućnostima suradnje na području gospodarstva, turizma i dr. jer tu postoji puno prostora za napredak, posebice u suradnji Vukovara s mađarskim gradovima, općenito u regionalnoj suradnji kao i na iskorištavanju potencijala Dunava. Inače, položaj Mađara u Vukovaru je odličan, njihove udruge imaju podršku grada – istaknuo je Gardos.

I gradonačelnik Penava suradnju je s mađarskom zajednicom u Vukovaru ocijenio odličnom te naglasio kako se od Mađara puno toga može naučiti o iskorištavanju potencijala rijeke Dunav.

-Dunav je veliki potencijal i pokušavam osvijestiti hrvatsku javnost da je Republika Mađarska izuzetno dobro taj potencijal iskoristila. Vukovar kao jedini veliki hrvatski grad na Dunavu i njegova luka taj potencijal moraju nametnuti, osvijestiti i razviti na korist cijeloj državi. Tu nam je iznimno bitna suradnja partnerskih podunavskih zemalja s kojima nas Dunav povezuje jer nam je svima u interesu da kroz suradnju gradova i luka na tom području jačamo taj prostor u gospodarskom, strateškom i prometnom smislu – naglasio je Penava.

Sastanku su nazočile i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara i Udruge Mađara Grada Vukovara Rozalija Jakumetović. 

Pročitano 108 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija