NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Penava posjetio učenike i poželio im uspjeh u obrazovanju

Učenike je najviše zanimalo kada će se vratiti u svoju matičnu školsku zgradu Učenike je najviše zanimalo kada će se vratiti u svoju matičnu školsku zgradu Milan Paun

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava suradnicima posjetio je učenike 4.a razreda Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru.

Čestitao im je početak školske godine i poželio uspjeh. Rekao je da Grad Vukovar ulaže u obrazovanje i podiže standard sukladno sredstvima koja ima na raspolaganju, često i iznad toga.

Sve učenike osnovnih škola na klupama su dočekali kompleti bilježnica s gradskim motivima, a učenici će dobiti i preobuku za što je Grad Vukovar osigurao 400.000 kuna.

Gradonačelniku je na poklonima zahvalila učenica Ana Buljan.

U OŠ Nikole Andrića je 211 učenika, a nastava se već drugu godinu odvija u OŠ Antuna Bauera budući da obnova školske zgrade još nije počela.

Ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka kaže da imaju problema u organizaciji nastave, posebno slobodnih aktivnosti za koje nema prostora u suprotnoj smjeni.

Penava je pak rekao da ovih dana očekuje početak radova na obnovi škole, obnova bi trajala 18 mjeseci tako bi se učenici u svoju obnovljenu školu mogli vratiti za dvije godine.

 U četiri vukovarske osnovne škole prvi je put organiziran i produženi boravak.  

Pročitano 126 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija