NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Započela sanacija Srednje strukovne škole u Vukovaru

Započela obnova Srednje strukovne škole Marko Babić u Vukovaru. Škola je pretrpjela veliku materijalnu štetu nevremenu  praćenom tučom koje je 7. srpnja  ove godine zahvatilo Vukovar.

Zbog toga je u ovoj školi onemogućena nastava pa je za učenike ove škole školska godina započela u zgradama vukovarskih osnovnih škola.

 -Zahvaljujući razumijevaju i pomoći gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i ravnatelja vukovarskih osnovnih škola, nastavu u ovoj školskoj godini započeli smo u pet objekata. Riječ je o osnovnim školama Mitnica, Dragutina Tadijanovića s područnom školom na Lužcu, Josipa Matoša i Blage Zadre.-rekao je ravnatelj Srednje strukovne škole Marko Babić, Vladimir Matić.

Ravnatelj Matić naglasio je kako je šteta ogromna i procijenjena je na oko 2,5 milijuna kuna no nažalost i izrazio bojazan kako to nije i konačni iznos.

-Zbog kiša koje su pale nakon velikoga nevremena i koje su dodatno prouzročile štetu i  u prizemlju škole bojim se da bi se predviđena procjena troškova mogla povećati-izrazio je bojazan ravnatelj Matić.

Ugovorom koji je sklopljen između Vukovarsko-srijemske županije, kao osnivača škole i tvrtke Planum, radovi koji su započeli  bi trebali biti završeni do kraja ove godine pa se djelatnici  škole nadaju kako bi drugo polugodište ove školske godine mogli otpočeti u obnovljenoj školi.

Pročitano 110 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija