NAJNOVIJE
Još jedna uspješna Kava sa studentima

Europski dom Vukovar već šestu godinu zaredom uspješno provodi aktivnost Kava sa studentima , na kojoj je omogućen susret mladih koji žele studirati i mladih koji su na studiju ili su nedavno završili studij. U neformalnom razgovoru uz šalicu toplog napitka mladima je pružena mogućnost razgovora sa studentima različitih fakulteta iz različitih gradova, unutar i izvan Hrvatske. Razmijenjene su informacije o fakultetima, ispitima, profesorima i svemu ostalome što buduće i sadašnje studente zanima.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:26)
Besplatne informatičke radionice za žene

Udruga žena Vukovar organizira besplatne informatičke radionice za žene, a koje će se održavati u razdoblju od 16. do 27.ožujka ove godine u Centru za informiranje i savjtovanje o karijeri (Ul.Vladimira Nazora 16).

(Petak, 28 Veljača 2020 15:06)
Poziv volonterima

Stjecanje novih iskustava i ideja, učenje nečega novog, razvijanje novih vještina, razvijanje ideja podrške našim sugrađanima, neke su od koristi koje potencijalni volonteri mogu dobiti volontiranjem u zjednici. Poziv novim volonterima upravo je objavila Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Referentni centri Vukovar i Osijek, a sve o aktivnostima u kojima zainteresirani za volontiranje mogu sudjelovati i tko se sve može prijaviti, doznali smo od voditeljice ove udruge u Vukovaru Melite Bošnjak.

(Petak, 28 Veljača 2020 15:01)
Jednoglasno usvojen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.

Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara jednoglasno je donesen Opći program razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje od 2020. do 2025.  Za razliku od dosadašnjih programa razvoja poduzetništva koji su se odnosili na godinu dana, ovaj se donosi na pet i uključuje 7 područja koja doprinose razvoju gospodarstva, povećanju zaposlenosti i davanju većih mogućnosti  poduzetnicima.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:39)
U VSŽ nema zabilježenih slučajeva pojave koronavirusa

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 28 Veljača 2020 14:02)
Sabor donio Zakon: Vukovar mjesto posebnog domovinskog pijeteta

Hrvatski sabor donio je u petak zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog domovinskog pijeteta, te zakon kojim brigu o vukovarskoj bolnici preuzima država, odnosno Ministarstvo zdravstva.

(Petak, 28 Veljača 2020 13:00)
Veliko zanimanje za posao u avio- industriji u Vukovaru

Na Aktulanome satu 28. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara pitanja je postavilo osam vijećnika.

(Petak, 28 Veljača 2020 12:39)

Operativne snage sustava civilne zaštite VSŽ spremne za sve izazove

Sastanak održan u Vinkovcima Sastanak održan u Vinkovcima Foto: VSŽ

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem načelnika stožera Zdravka Kelića. 

Raspravljalo se o radu stožera u proteklom razdoblju, a članovi Stožera podnijeli su, svatko iz svoga područja djelovanja, izvješća. Poseban osvrt stavljen je djelovanje Stožera nakon pojave olujnog nevremena koje je pogodilo županiju početkom srpnja, posebice Cvelferiju i uže područje grada Vukovara. Reakcija svih službi, tako i Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije ocijenjena je efikasnom i pravodobnom i još jednom pokazala da su operativne snage sustava civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u svakom trenutku spremne za sve izazove, priopćeno je iz Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije. 

Krajem srpnja isporučene su i zaštitne odore i obuća za članove Stožera civlne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, sukladno Pravilniku o odorama pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite. Kao što je bilo i najavljeno na obilježavanju obljetnice poplave u županjskoj Posavini, kupljene odore i obuća su hrvatski proizvod. Zaštitnu obuću proizvela je tvrtka Borovo d.d. iz Vukovara, dok je zaštitne odore proizvela tvrtka Cassis oprema d.o.o iz Ivanić Grada, članica poznate Croco grupacije, koja proizvodi odore za pripadnike vojske i policije.

U nastavku sjednice članovi Stožera raspravljali su i jednoglasno usvojili prijedlog Procjene rizika od velikih nesreća za područje Vukovarsko-srijemske županije i prijedlog odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U izradi Procjene rizika sudjelovala je većina članova Stožera, svatko iz svog područja djelovanja uz stručnu pomoć ovlaštenika za izradu planskih dokumenata iz područja civilne zaštite, te Braniteljske zadruge „Aktivan život“ iz Ivankova.

Glavna skupina rizika definiranih Procjenom su pojava ekstremno visokih/niskih temperatura, pojava suše, pojava epidemija/pandemija i demografija/depopulacija, odnosno iseljavanja stanovništva. Poplavni rizik postoji,posebice na rijekama Sava i Dunav u scenariju kakav se dogodio u svibnju 2014. godine. Usvojeni prijedlog Procjene rizika biti će upućen vijećnicima županijske skupštine na razmatranje i usvajanje. Nakon usvajanja, izraditi će se i Plan djelovanja civilne zaštite i standardni operativni postupak djelovanja svih operativnih snaga, prema definiranim rizicima.

Nadalje izrađen je prijedlog plana vježbi civilne zaštite za 2020. godinu te je dogovoreno da će se županijska vježba civilne zaštite održati na području grada Vinkovaca, u pogonu tvrtke Vinka d.d, gdje će se simulirati kemijsko-tehnološka nesreća i provjera spremnosti vatrogasnih postrojbi, prije svega JVP Vinkovci i JVP Vukovar. Slijedeća redovna sjednica stožera civilne zaštite zakazana je za prosinac tekuće godine.

 

Pročitano 188 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija