NAJNOVIJE
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)

Čelnici grada posjetili tvrtku Tehnostan

Zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček posjetili su gradsku tvrtku Tehnostan kako bi se uvjerili u isplativost investiranja u novo električno vozilo.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je nabavu vozila s maksimalnih 40% tako da troškovi tvrtke iznose oko 120.000 kuna, a na upravnoj je zgradi instalirana brza punionica putem koje će se vozilo besplatno puniti energijom iz solarnih panela. S jednim punjenjem, koje traje oko 4 sata, automobil može prijeći oko 270 km što ga čini idealnim za gradsku vožnju ili primjerice vožnju do Iloka gdje je Tehnostan od nedavno upravitelj zgrada.

-Tvrtka godišnje troši oko 400 MWh električne energije što nas čini velikim potrošačem struje.  S obzirom da je ona neizostavni dio  i troškova za toplinsku energiju, već godinama razmišljamo o proizvodnji električne energije pa smo, nakon što smo u lipnju pustili u rad solarne termalne kolektore u dvorištu toplane Borovo Naselje, na tri lokacije najveće potrošnje električne energije  – na kotlovnici u Borovu naselju, Olajnici i upravnoj zgradi postavili fotonaponska polja čije će elektrane prepoloviti troškove električne energije, a samim time neće doći do poskupljenja grijanja za građane. Budući da sami proizvodimo električnu energiju odlučili smo investirati u električno vozilo i brzu punionicu – pojasnio je direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak, dodajući kako bi se cijela investicija, uz sadašnje cijene na tržištu, trebala vratiti za manje od 8 godina.

-Želim tvrtki i direktoru čestitati na vrlo uspješnom radu. Moramo imati na umu da su prije pet godina imali velikih problema, a danas  je to vrlo respektabilna tvrtka koja pozitivno posluju i kroz ovakve investicije stvara dodanu vrijednost, ostvaruju uštede  u samom poslovanju što se kasnije reflektira i na krajnje korisnike. Cijena plina prvoga travnja  porasla je za 7%, a tvrtka je zadržala cijenu grijanja zahvaljujući ovim uštedama. Ovo je primjer kako se uspješno vodi jedna gradska tvrtka i nadam se da će njen primjer slijediti i ostale tvrtke - rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček tijekom posjeta tvrtki.

Pročitano 253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija