Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

U pecivu crne boje služena je pržena slanina od crne svinje za koju je istraživanjima utvrđeno kako ima posebniji okus od slanine drugih svinja, a dokazano je da ima dobar kolesterol. Cilj je, istaknuto je, uvesti ove sendviče kao prepoznatljiv dio ugostiteljske ponude Vukovarsko-srijemske županije, ali i šire.

-Mislim da je priča jako zanimljiva, a dolazi baš iz naše županije. Mi smo kao županija gospodarski orijentirani poljoprivredi i sve više imamo proizvođača naše crne svinje. Kada je riječ o crnoj slavonskoj svinji, kao i ostalim pasminama svinja, svi smo jako dobro upoznati i s kulenom i s kobasicom, ali nešto što je možda zanemareno to je ta slanina, posebice slanina od crne slavonske svinje koja, kako kažu istraživanja, ima puno bolji kolesterol”, istaknula je Marija Budimir, pročelnica županijskog Odjela za kulturu i turizam.

Gastronomski novitet naše županije  kušao je tijekom posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji  i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i njihov domaćin vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

-Crna slavonska svinja ekološki se hrani i daje ekološko, kvalitetno meso. Promocija crnog sendviča pokazuje kako mi u Slavoniji imamo jako dobrih i kvalitetnih proizvoda, a crna slavonska svinja, kako mi kažemo fajferica, sigurno je jedan od boljih- istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Prezentacija Crnoga sendviča upriličena je u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije, Odjela za kulturu i turizam.

Pročitano 826 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI