NAJNOVIJE
U Vukovaru pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja - Uprave za zatočene i nestale u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. u Vukovaru su pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potiču iz razdoblja Domovinskoga rata, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 15:53)
On line diskusija o profilima birača u Hrvatskoj

U organizaciji Zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Europskoga doma Vukovar održana je on line diskusija na temu Profili birača – što želimo, kako glasamo. Sudionici su bili Nebojša Blanuša, politolog sa Sveučilišta u Zagrebu, Nenad Zakošek, politolog sa Sveučilišta u Zadru, Biljana Gaća, predsjednica SDP-ovog Foruma mladih Hrvatske, HDZ-ov Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina te Rada Borić iz političke platforme Možemo. Moderatorica skupa bila je predsjednica Europskoga doma Vukovar Lana Mayer.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:19)
U Hrvatskoj 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 53 nova slučaja zaraze kroonavirusom, jedna je osoba umrla, a od trenutno ukupno 934 oboljelih 91 se osoba nalazi u bolnicama, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite, javlja Hina.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:17)
Certifikate dobilo 28 poljoprivrednih proizvođača

Na Gradskoj tržnici Vukovar gradonačelnik Ivan Penava uručio je certifikate „Proizvod hrvatskog seljaka“ poljoprivrednim proizvođačima.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 12:56)
Penava ulazi u Hrvatski sabor kao najveća zvijezda među gradonačelnicima s osvojenih 12.606 glasova

Po rezultatima parlamentarnih izbora u novi saziv Sabora ući će 13 gradonačelnika, jedan više nego što ih je bilo u prošlom sazivu, a u naredne četiri godine u Saboru, čini se, nećemo imati niti jednu gradonačelnicu, javlja portal gradonaclenk.hr.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:50)
Dvije vozačice izazvale teške prometne nesreće

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano  šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Gradište, Županja, Vinkovci, granični prijelaz Ilok) te dvije prometne nesreće u kojima su jedna osoba lakše i dvije osobe teže ozlijeđene, o čemu više slijedi:

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:01)
OBŽ: tri pozitivne osobe, po jedan iz Đakova, Našica i Osijeka

U zadnja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, tri su osobe pozitivne na koronavirus od ukupno136 uzoraka i to po jedan iz Đakova, Našica i Osijeka

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 09:43)

Sastanak policije i ZVO-a

Najavljuju intenziviranje sastanaka Najavljuju intenziviranje sastanaka Foto: ZVO

Na redovnom sastanku čelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske i predstavnika Zajedničkoga vijeća općina (ZVO), održanome u Vinkovcima, razmijenjene su informacije i dogovoreno zajedničko djelovanje s ciljem prevencije neželjenih događaja, a imajući u vidu specifične okolnosti na našem području.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular iznio je podatke o zastupljenosti pripadnika srpske zajednice u policijskim službama ove PU koja je ocijenjena zadovoljavajućom. Predstavnici ZVO-a ukazali su na korektnu proporcionalnu zastupljenost Srba, ali i naglasili kako nisu zadovoljni njihovom zastupljenošću na rukovodećim pozicijama te istaknuli potrebu da se tom problemu posveti više pozornosti u nastupajućem razdoblju.

Kapular je iznio i podatke o poduzetim aktivnostima na osiguranju  reda, mira i sigurnosti svih građana na području naše policijske uprave. Ujedno je dogovoreno intenziviranje međusobnih susreta u cilju pravovremenog zajedničkog djelovanja i na taj način izbjegavanja mogućih negativnih posljedica.

Sastanku su osim načelnika Kapulara i njegovog zamjenika Gorana Lovrića te voditelja kriminalističke službe Krešimira Hunjeta, nazočili predsjednik ZVO-a Srđan Jeremić i njgeovi zamjenici Đorđe Ćurčić i Radomir Čvarković, ujedno dožupani vukovarsko-srijemski i osječko-baranjski. 

Pročitano 253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija