Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt Adica

U Adici je održana  završna konferencija  EU projekta „Priprema tehničke dokumentacije za projekt Adica“.

Projektom se stvaraju preduvjeti za revitalizaciju park šume Adica, čime će se povećati atraktivnost i povezanost gradskih naselja, povećati će se mogućnost za zapošljavanje te konkurentnost i održivost gospodarstva i poduzetništva grada Vukovara, naglasila je Vedrana Žilić direktorica Razvojne agencije grada Vukovara.

-Prva faza je završila  pripremljena je sva dokumentacija, u tijeku je priprema prijave projekata za drugu fazu, odnosno gradnju svega što je projektom planirano. Usporedno s gradnjom ide treća faza koja se tiče ljudskih potencijala, odnosno ljudi koji će biti zaposleni i koji će zaokružiti cijelu tu priču kako bi ona mogla  zaživjeti.- rekla je Žilić.

Izrađeno  je pet setova tehničke dokumentacije: za  Šetnicu uz rijeku Vuku, Kamp, Smještajne objekte-bungalove, Adrenalin park i Čarobnu šumu, koji se sastoje od idejnih rješenja, idejnog projekta, glavnih i izvedbenih projekata s ishođenim svim potrebnim dozvolama, izrađenih projekata opremanja s troškovnicima , te studije izvedivosti i Strategije turističkog brendiranja grada Vukovara.

Spomenuti Projekt je dio Intervencijskog plana grada Vukovara u kojem su definirana teritorijalna ulaganja usmjerena na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju grada Vukovara, podsjetila je Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika Vukovara.

-Napokon smo došli do te faze da smo završili projektnu dokumentaciju i krećemo u realizaciju odnosno i gradnju svih tih projekata. Riječ je o  tome da je grad Vukovar jedan od rijetkih gradova koji je krenuo s projektima od početka. Nismo išli u rekonstrukciju postojećih objekata  nego smo krenuli s ovim projektima što je zahtijevalo izradu projektne dokumentacije. Pravo je blago imati takvu šumu u blizini grada i tu prednost trebamo iskoristiti. – rekla je Mujkić.

Priprema tehničke dokumentacije za projekt Adica“ ukupne vrijednosti 951 tisuću kuna, a cjelokupan projekt revitalizacije Park šume Adica  čija se realizacija očekuje 2023. godine, vrijedan je oko 29 milijuna kuna kojim se planira zaposliti oko 20 osoba. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 917 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI