NAJNOVIJE
Vukovarsko pivo predstavljeno u novom pakiranju sa znakom Vučedolske golubice

Tvrtka K Pivovari, u čijem je vlasništvu Vukovarska mikropivovara, 30. je lipnja u Zagrebu, predstavila novo pakiranje Vukovarskoga piva u manjoj boci prepoznatljivoga izgleda.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 16:26)
U Vukovaru pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja - Uprave za zatočene i nestale u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. u Vukovaru su pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potiču iz razdoblja Domovinskoga rata, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 15:53)
On line diskusija o profilima birača u Hrvatskoj

U organizaciji Zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Europskoga doma Vukovar održana je on line diskusija na temu Profili birača – što želimo, kako glasamo. Sudionici su bili Nebojša Blanuša, politolog sa Sveučilišta u Zagrebu, Nenad Zakošek, politolog sa Sveučilišta u Zadru, Biljana Gaća, predsjednica SDP-ovog Foruma mladih Hrvatske, HDZ-ov Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina te Rada Borić iz političke platforme Možemo. Moderatorica skupa bila je predsjednica Europskoga doma Vukovar Lana Mayer.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:19)
U Hrvatskoj 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 53 nova slučaja zaraze kroonavirusom, jedna je osoba umrla, a od trenutno ukupno 934 oboljelih 91 se osoba nalazi u bolnicama, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite, javlja Hina.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:17)
Certifikate dobilo 28 poljoprivrednih proizvođača

Na Gradskoj tržnici Vukovar gradonačelnik Ivan Penava uručio je certifikate „Proizvod hrvatskog seljaka“ poljoprivrednim proizvođačima.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 12:56)
Penava ulazi u Hrvatski sabor kao najveća zvijezda među gradonačelnicima s osvojenih 12.606 glasova

Po rezultatima parlamentarnih izbora u novi saziv Sabora ući će 13 gradonačelnika, jedan više nego što ih je bilo u prošlom sazivu, a u naredne četiri godine u Saboru, čini se, nećemo imati niti jednu gradonačelnicu, javlja portal gradonaclenk.hr.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:50)
Dvije vozačice izazvale teške prometne nesreće

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano  šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Gradište, Županja, Vinkovci, granični prijelaz Ilok) te dvije prometne nesreće u kojima su jedna osoba lakše i dvije osobe teže ozlijeđene, o čemu više slijedi:

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:01)

U Vukovaru otvoreni Dani hrvatskog turizma 2019.

Žele iskorak u kontinentalnom turizmu Žele iskorak u kontinentalnom turizmu Foto: Marija Molnar

U dvorcu Eltz u Vukovaru večeras su otvoreni Dani hrvatskog turizma 2019, skup turističkih djelatnika koji se do 5. listopada održava u pet slavonskih županija, po prvi puta u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Organizatori su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a očekuje se oko 1500 sudionika – turističkih profesionalaca iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Otvorenju je nazočio i ministar turizma Gari Cappelli naglasivši kako su odabirom Slavonije, Baranje i Srijema za održavanje ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma željeli dodatno istaknuti turističku važnost ove hrvatske najistočnije kontinentalne regije. 

- Htjeli smo po prvi puta s ovim događajem biti na kontinentu i pokazati da hrvatski turizam nema samo sedam jadranskih županija nego i 13 na kontinentu, a sada smo uzeli u obzir ovih pet slavonskih. Imamo projekt Slavonija u kojemu ćemo 18,7 milijardi sredstava uložiti u projekte, ugovorili smo dosad 11 milijardi od čega 575 milijuna eura za projekte u turizmu. U svim tim projektnim aktivnostima želimo iskorak u kontinentalnom turizmu. Napravili smo i predstavit ćemo ovih dana strateški marketinški plan od 2019. do 2025. godine i na taj način gledati da razvijamo ovih pet slavonskih županija što bolje i kvalitetnije – izjavio je Capelli. 

U ime Grada Vukovara otvorenju je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić. 

- Iznimno mi je drago što večeras možemo biti domaćini otvorenja Dana hrvatskog turizma i mislim da nema ljepše destinacije za ovakav događaj od perivoja dvorca Eltz. Drago mi je i što se možemo pohvaliti brojkama u turizmu i izuzetnim porastom kojega bilježimo u prvih devet mjeseci ove godine, oko 17 posto u dolascima i čak 25 posto u ostvarenim noćenjima. Prema tome Vukovar u turističkome smislu ide u dobrom smjeru. Nadam se da će održavanje ovakvih manifestacija tome doprinjeti kako bi ljudi uistinu prepoznali Vukovar i Slavoniju kao destinaciju izvrsnosti - istaknula je Mujkić. 

Bogati trodnevni program predviđen je u pet slavonskih županija Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Pročitano 356 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija