NAJNOVIJE
Završna konferencija TESI projekta

Održana završna konferencija u okviru projekta „TESI- prilagođeni personalizirani sustav za izradu alata za komunikaciju u socijalnoj inkluziji učenika s teškoćama u verbalnoj komunikaciji“ u organizaciji Osnovne Škole Josipa Matoša u Vukovaru.

(Nedjelja, 15 Prosinac 2019 14:22)
Turistička promocija Slavonije

Okupljene u Klaster Slavonija, pet slavonskih županija, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska, nastavljaju s intenzivnom promidžbom Slavonije kao atraktivne turističke destinacije.

(Subota, 14 Prosinac 2019 16:27)
Humanitarna akcija za maligno oboljelu djecu

Liga protiv raka Vinkovci pokrenula je još jednu humanitarnu akciju kako bi pomogli djeci koja boluju od malignih bolesti.

(Subota, 14 Prosinac 2019 16:22)
Dan otvorenih vrata u Udruzi slijepih Vukovarsko-srijemske županije

Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije organizirala je, na blagdan svoje zaštitnice sv. Lucije, Dan otvorenih vrata.

(Subota, 14 Prosinac 2019 11:15)
Promocija prvostupnika Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

U Hrvatskom domu Vukovar održana je 23. svečana promocija stručnih prvostupnika i 2. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 96 prvostupnika i 18 diplomiranih fizioterapeuta što ukupno čini 2000 diplomiranih studenata s Veleučilišta.

(Petak, 13 Prosinac 2019 15:14)
Pevec donirao vukovarskoj Pučkoj kuhinji 240.000 kuna

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru  za 2020. godinu u iznosu od 240.000 kuna.

(Petak, 13 Prosinac 2019 15:00)
Odjel pedijatrije dobio donaciju Lego setova

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Klub „Kockice“ iz Zagreba Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana donirao je LEGO setove.

(Petak, 13 Prosinac 2019 14:36)

U Vukovaru otvoreni Dani hrvatskog turizma 2019.

Žele iskorak u kontinentalnom turizmu Žele iskorak u kontinentalnom turizmu Foto: Marija Molnar

U dvorcu Eltz u Vukovaru večeras su otvoreni Dani hrvatskog turizma 2019, skup turističkih djelatnika koji se do 5. listopada održava u pet slavonskih županija, po prvi puta u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Organizatori su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a očekuje se oko 1500 sudionika – turističkih profesionalaca iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Otvorenju je nazočio i ministar turizma Gari Cappelli naglasivši kako su odabirom Slavonije, Baranje i Srijema za održavanje ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma željeli dodatno istaknuti turističku važnost ove hrvatske najistočnije kontinentalne regije. 

- Htjeli smo po prvi puta s ovim događajem biti na kontinentu i pokazati da hrvatski turizam nema samo sedam jadranskih županija nego i 13 na kontinentu, a sada smo uzeli u obzir ovih pet slavonskih. Imamo projekt Slavonija u kojemu ćemo 18,7 milijardi sredstava uložiti u projekte, ugovorili smo dosad 11 milijardi od čega 575 milijuna eura za projekte u turizmu. U svim tim projektnim aktivnostima želimo iskorak u kontinentalnom turizmu. Napravili smo i predstavit ćemo ovih dana strateški marketinški plan od 2019. do 2025. godine i na taj način gledati da razvijamo ovih pet slavonskih županija što bolje i kvalitetnije – izjavio je Capelli. 

U ime Grada Vukovara otvorenju je nazočila dogradonačelnica Ivana Mujkić. 

- Iznimno mi je drago što večeras možemo biti domaćini otvorenja Dana hrvatskog turizma i mislim da nema ljepše destinacije za ovakav događaj od perivoja dvorca Eltz. Drago mi je i što se možemo pohvaliti brojkama u turizmu i izuzetnim porastom kojega bilježimo u prvih devet mjeseci ove godine, oko 17 posto u dolascima i čak 25 posto u ostvarenim noćenjima. Prema tome Vukovar u turističkome smislu ide u dobrom smjeru. Nadam se da će održavanje ovakvih manifestacija tome doprinjeti kako bi ljudi uistinu prepoznali Vukovar i Slavoniju kao destinaciju izvrsnosti - istaknula je Mujkić. 

Bogati trodnevni program predviđen je u pet slavonskih županija Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Pročitano 207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija