NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Prvi dani meda u Vukovaru

U Vukovaru je stotinjak registriranih pčelara U Vukovaru je stotinjak registriranih pčelara Foto: Marija Molnar

U organizaciji Udruge pčelara Vukovar '91, u našem su gradu otvoreni Prvi dani meda. Nakon svečanoga otvaranja ovoga događaja koji je okupio preko stotinu pčelara s našega područja, u kući Lavoslava Ružičke održana je promocija knjige Uzgoj i odabiranje matica pčela, autora Josipa Križa koji je ujedno održao i predavanje na temu Zaštita pčela od varoe i vapnenasto leglo.

-Pozivamo građane da nam se pridruže na našim događanjima u iduća tri dana. Pozvali smo vrhunske predavače, pčelare Josipa Križa i Stipana Kovačića, organiziramo i radionicu spoj tradicije i okusa, a imat ćemo i ocjenjivanje meda - istaknuo je predsjednik udruge pčelara Vukovar '91 Ivan Dumendžić.

Svečanome otvorenju nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

- Želim čestitati našim pčelarskim udrugama Vukovar '91 i Cornacum na ovome događaju. U Vukovaru imamo stotinjak registriranih pčelara koji proizvode izuzetno kvalitetan med, a kojega mi kao Grad nastojimo plasirati na tržište diljem Hrvatske, npr. kroz zadrugu Vrhunsko vukovarsko u Dubrovniku i sl. Jako je bitno da kroz proizvodnju meda stvaramo vrijednost koju možemo ponuditi građanima i turistima kojih je sve više. Ove je godine Grad Vukovar osigurao milijun kuna poticajnih mjera za OPG-ove koji uključuju i pčelare, a koji su, pokazalo se, jedni od najvećih korisnika tih mjera što pokazuje da postoji interes za ovom djelatnosti i da se ona iz godine u godinu širi - istaknuo je Pavliček.

Prvi dani meda u Vukovaru traju do nedjelje 6.listopada. 

Pročitano 373 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija