Ispiši ovu stranicu

Prvi dani meda u Vukovaru

U Vukovaru je stotinjak registriranih pčelara U Vukovaru je stotinjak registriranih pčelara Foto: Marija Molnar

U organizaciji Udruge pčelara Vukovar '91, u našem su gradu otvoreni Prvi dani meda. Nakon svečanoga otvaranja ovoga događaja koji je okupio preko stotinu pčelara s našega područja, u kući Lavoslava Ružičke održana je promocija knjige Uzgoj i odabiranje matica pčela, autora Josipa Križa koji je ujedno održao i predavanje na temu Zaštita pčela od varoe i vapnenasto leglo.

-Pozivamo građane da nam se pridruže na našim događanjima u iduća tri dana. Pozvali smo vrhunske predavače, pčelare Josipa Križa i Stipana Kovačića, organiziramo i radionicu spoj tradicije i okusa, a imat ćemo i ocjenjivanje meda - istaknuo je predsjednik udruge pčelara Vukovar '91 Ivan Dumendžić.

Svečanome otvorenju nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

- Želim čestitati našim pčelarskim udrugama Vukovar '91 i Cornacum na ovome događaju. U Vukovaru imamo stotinjak registriranih pčelara koji proizvode izuzetno kvalitetan med, a kojega mi kao Grad nastojimo plasirati na tržište diljem Hrvatske, npr. kroz zadrugu Vrhunsko vukovarsko u Dubrovniku i sl. Jako je bitno da kroz proizvodnju meda stvaramo vrijednost koju možemo ponuditi građanima i turistima kojih je sve više. Ove je godine Grad Vukovar osigurao milijun kuna poticajnih mjera za OPG-ove koji uključuju i pčelare, a koji su, pokazalo se, jedni od najvećih korisnika tih mjera što pokazuje da postoji interes za ovom djelatnosti i da se ona iz godine u godinu širi - istaknuo je Pavliček.

Prvi dani meda u Vukovaru traju do nedjelje 6.listopada. 

Pročitano 1225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar