NAJNOVIJE
1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

Održan 1. Memorijalni turnir "Ivan Domac"

(Subota, 04 Srpanj 2020 15:11)
U RH 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 1 osoba preminula

Prema službenim podatcima Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, 86 je novih slučajeva zaraze COVID-19 bolesti, u bolnicama se nalazi ukupno 85 osoba.

(Subota, 04 Srpanj 2020 14:01)
U Osječko-baranjskoj županiji 14 pozitivnih nalaza na COVID-19

U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 215 uzoraka, što je do sada među najvišim dnevnim brojem obrada, a pozitivno je bilo 14 nalaza. Najviše (8) pozitivnih nalaza je s područja Đakova, četiri iz Osijeka te po jedan osoba iz Strizivojne i Čepina. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba.

(Subota, 04 Srpanj 2020 10:19)
Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 2 novih pozitivnih osoba na COVID-19.  Osobe su iz Županje.

(Subota, 04 Srpanj 2020 09:58)
U ponoć počela izborna šutnja

Od ponoći je na snazi izborna šutnja.

(Subota, 04 Srpanj 2020 07:12)
Pavliček prozvao Ministarstvo kulture za ugrožavanje projekta Vukovar Tower

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček održao je ispred nekadašnjeg hotela Dunav konferenciju za medije na temu ugrožavanja investicije u vrijednosti od 185 milijuna kuna koju su prije dvije godine najavili švicarski poduzetnici hrvatskih korijena iz tvrtke Immo Invest Partner.

(Petak, 03 Srpanj 2020 15:48)
Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Vukovaru

U Vukovaru su detektirana još dva nova slučaja zaraze koronavirusom tako da trenutno u gradu Vukovaru imamo četvero oboljelih. 43 osobe na području grada Vukovara imaju propisanu mjeru samoizolacije i nad njima policijski službenici Policijske postaje Vukovar vrše nadzor poštivanja propisane mjere. - izvijestio je Stožer civilne zaštite grada Vukovara.

-Još jednom apeliramo na odgovorno i savjesno ponašanje te molimo građane da poštuju sve mjere prevencije širenja koronavirusa propisane od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a posebno da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja i mjera provođenja osobne higijene. Također, upozoravamo građane da ako primijete neke od simptoma, odmah nazovu svoga liječnika ili epidemiološku službu te im opišu svoje stanje i detaljno slijede njihove upute. Napominjemo kako je ponovno aktivirana dežurna ambulanta u Borovu naselju, Ulica Blage Zadre 3 za potencijalne bolesnike s COVID-om-19 u kojoj je na raspolaganju liječnički tim kroz sva 24 sata u danu.- priopćio je vukovarski Stožer civilne zaštite.

 

(Petak, 03 Srpanj 2020 15:13)

Otvoren Pevec u Vukovaru

Investicija vrijedna 45 milijuna kuna Investicija vrijedna 45 milijuna kuna Foto: Marija Molnar

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni otvoren je novoizgrađeni prodajni centar hrvatskog trgovačkog lanca Pevec d.d. Prostire se na pet tisuća četvornih metara prodajne površine i početak je jedinstvenoga kompleksa maloprodajnoga parka s brojnim sadržajima od 10 000 četvornih metara, a kojeg ova trtka planira otvoriti iduće godine.

- Iznimno sam radostan što smo uspjeli izgraditi ovaj objekt, prvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u našem Gradu Heroju. Osiguranje radnih mjesta i omogućavanje ostanka brojnih obitelji u simbolu Domovinskog rata je neprocjenjivo. Uvijek iznova naglašavam kako su zaposlenici naš najvredniji dio i ponosan sam na činjenicu što su upravo nas izabrali za poželjnog poslodavca. Međutim, naše ulaganje u Slavoniju ne prestaje u Vukovaru, radovi na novom centru u Vinkovcima napreduju, kao i rekonstrukcija centra u Slavonskom Brodu – izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevec d.d., povodom otvorenja u Vukovaru.

 

Pevec2

Čestitavši tvrtki Pevec na otvorenju, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posebno je naglasio dugogodišnju i pouzdanu suradnju Grada Vukovara s ovom tvrtkom, odnosno Pevecove humanitarno-socijalne projekte u gradu, od sufinanciranja Pučke kuhinje s 20 tisuća kuna mjesečno unazad tri godine, preko Vukovar film festivala do klizališta.

-Želim gospodinu Lovrinčeviću i svim djelatnicima Peveca toplu dobrodošlicu. Ovim putem im se zahvaljujem za sve što čine za dobrobit grada Vukovara i njegovih građana. Na ovom su mjestu posljednjih 30 godina stajale ruševine, a sada imamo moderan objekt i daljnje planove za nastavak širenja i razvoja ovog dijela Vukovara – rekao je Penava zahvalivši ujedno upravi i na novootvorenim radnim mjestima.

Član uprave Peveca za financije i direktor tvrke Pevec logistika Krešimir Bubalo naglasio je da je vukovarski Pevec 25-i centar otvoren u Hrvatskoj.

-Zaokružili smo važan projekt, uložili 45 milijuna kuna i za nas je ovo važna investicija jer je Vukovar važan. Zaposleno je 50-tak ljudi, a javilo se preko 600 zainteresiranih. Zahvaljujem gradonačelniku Penavi i Gradu Vukovaru na operativnosti, po tome se Vukovar bitno razlikuje od drugih sredina jer ovdje smo za šest mjeseci izgradili i u 15 dana opremili ovaj prostor – istaknuo je Bubalo.

 

Rados Penava Bubalo

 

Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, posluje od 1990., a u posljednje tri godine povećao je prihode za 65 posto, dok je neto dobit povećana za gotovo 480 posto. Uz to, Pevec je u istom razdoblju stekao pravo vlasništva u deset prodajnih centara, otvorio pet novih prodajnih centara i zaposlio gotovo 600 novih djelatnika. Ukupno je u Pevecu zaposleno oko 2000 djelatnika. Osim već spomenutih prodajnih centara u Vukovaru, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, u narednom razdoblju planira se i gradnja novog prodajnog centra u Splitu.

 

Tamburasi

Pročitano 566 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija