NAJNOVIJE
U Osječko-baranjskoj županiji dvije novooboljele osobe

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađen je 201 uzorak, a samo dva nalaza bila su pozitivna na koronavirus – stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 11:47)
U Hrvatskoj 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 10:12)
U VSŽ šest novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na COVID-19. Tri novooboljele osobe su iz Vinkovaca, jedna iz Vukovara, jedna iz Soljana te jedna osoba s boravištem u drugoj županiji.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 09:05)
Svečanim mimohodom završile 55. Vinkovačke jeseni

Svečanim mimohodom kojim su ulicama Vinkovaca prošli članovi 31 KUD-a iz Vukovarsko-srijemske županije, 25 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 30 konjanika, u Vinkovcima su u nedjelju završile 55. vinkovačke jeseni, prenosi Press032.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 13:58)
U Hrvatskoj potvrđeno 197 novih slučajeva koronavirusa, preminule četiri osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 197 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od subote su preminule četiri osobe - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 10:20)
U Osječko-baranjskoj županiji sedam novooboljelih osoba

Tijekom protekla 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 273 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:59)
Jedna novopozitivna osoba u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19 i to iz Vođinaca. Preminulih osoba nema.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:09)

VELIKA ORUŽANA PLJAČKA KOD OSIJEKA - u sačekuši ranjena dvojica zaštitara. Jednom propucane noge, na ulicama duge cijevi

Na terenu su, kako je ranije objavila policija, sve raspoložive snage PU osječko-baranjske, Specijalna policija, Interventna policija, Temeljna policija i Prometna policija. Na ulicama su duge cijevi. Na terenu su, kako je ranije objavila policija, sve raspoložive snage PU osječko-baranjske, Specijalna policija, Interventna policija, Temeljna policija i Prometna policija. Na ulicama su duge cijevi. Foto: index.hr

Na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin kod Osijeka, za sada nepoznati počinitelji za kojima je u tijeku velika policijska potraga, su uz uporabu vatrenog oružja nad dvojicom zaštitara koji su upravljali vozilom zaštitarske tvrtke počinili razbojništvo. 

Kako javlja Glas Slavonije, razbojnici su zaštitare dočekali u klasičnoj sačekuši. Čekali su ih u šumi i, kada su naišli, počeli su pucati po njima. Prema neslužbenim informacijama, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao. Imali su sreće što im je pomogla slučajna prolaznica i prevezla ih u Klinički bolnički centar Osijek. Prema dostupnim informacijama, nisu u životnoj opasnosti.

Policija je objavila kako razbojnike traži i dronovima i da nema razloga za paniku

Nepoznati su počinitelji tom prilikom otuđili za sada neutvrđenu količinu novca i udaljili se u nepoznatom smjeru. Bili su maskirani. U tijeku je opsežna policijska akcija kako bi se počinitelji pronašli, a policija ih traži i dronovima.

- Građani mogu biti potpuno sigurni da policija čini sve što može. No ako slučajno nešto primijete, neka nas obavijeste, ali neka ništa sami ne poduzimaju. Riječ je o opasnim napadačima - rekao je za Novu TV kasno navečer Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske. 

Kaže da će napadače tražiti i tijekom noći. No teren je težak, u okolici ima šume i polja neobranog kukuruza.

Na ulicama duge cijevi, područje nadlijeće policijski helikopter.

Na terenu su, kako je ranije objavila policija, sve raspoložive snage PU osječko-baranjske, Specijalna policija, Interventna policija, Temeljna policija i Prometna policija. Na ulicama su duge cijevi.

"Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje traganja za nepoznatim počiniteljima te građani nemaju razloga za zabrinutost. Posebno želimo zahvaliti građanima koji su pružili pomoć i ozlijeđene zaštitare prevezli u bolnicu. Ozlijeđeni zaštitari su van životne opasnosti", poručili su nešto prije 20 sati iz osječko-baranjske policije.

Napadači znali područje i rutu                                                                    

Policijski forenzičari čak su i oko kilometar od samog mjesta napada detaljno pregledavali tragove koje su pronašli njihovi kolege. Novinare su zamolili da se pomaknu 600-tinjak metara zbog vlastite sigurnosti. Iako je već pao i mrak, policajci su i dalje bili ondje, javlja Glas Slavonije.

S obzirom na to da se radi o šumi između Šodolovaca i Hrastina, može se pretpostaviti da su napadači osobe koje ipak znaju ponešto o tom kraju. Pretpostavlja se da se radilo o pljačkašima koji su dobro poznavali i rutu zaštitara i okolni teren, na kojem su zaštitarsko vozilo dočekali.

Pročitano 1092 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija