NAJNOVIJE
Mirovine na kućne adrese

Umirovljenici koji svoje mirovine primaju putem tekućega računa Hrvatske poštanske banke (HPB), svoje će mirovine od sada moći dobiti i pomoću Hrvatske pošte,  na kućni prag i bez naknade.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:51)
U Hrvatskoj je 77 novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske upravo je objavio kako je u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba COVID-a 19. Ukupno je do sada 867 oboljelih, 611 novotestiranih, a ukupno do sada 7015 testiranih osoba 

za koje postoji sumnja na COVID-19. Broj preminulih se nije povećao, a ukupno su 32 oboljele osobe na respriratoru. Izliječenih osoba je 67.

Kada je riječ o broju zaraženih u zdravstvenom sustavu, u Hrvatskoj je dosad oboljelo 50 doktora medicine, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, petero ljekarnika te sedam osoba zaposlenih u administraciji bolnica. U samoizolaciji je 1200 osoba zaspolenih u zdravstvenom sustavu.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci prema kojoj vrtni centri koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i socijalnog distanciranja.

Na koronavirus je pozitivno sedam policijskih službenika, kazao je Božinović. On je objavio i da će se uskoro početi s korištenje ranije najavljene aplikacije za izdavanje potvrda na temelju kojih građani mogu napuštati mjesta prebivališta. ''Na ovaj novi način će se spriječiti zlouporabe, a bit će dostupne sve relevantne informacije, uključujući i informacije o osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije'', rekao je Božinović.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:10)
Umirovljenici zbog situacije s korona virusom traže dostavu mirovina poštom

Iz dvije najveće umirovljeničke udruge u Hrvatskoj – Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske pokrenuta je žurna inicijativa za privremeno uvođenje dostave mirovina poštom. U njihovom zajedničkom priopćenju stoji:

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:01)
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Ministrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)

Održana je 5. sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Vukovar

Održana je 5. sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Vukovar na kojoj su članovi Gospodarskog vijeća informirani o razvojnim raznolikostima hrvatskih županija s posebnim osvrtom na Vukovarsko-srijemsku županiju i upoznati s novom uslugom Hrvatske gospodarske komore – platformom Digitalna komora.

Trendove po županijama s posebnim osvrtom na slavonske županije prezentirao je g. Željko Hanzl, viši stručni savjetnik u Odjelu za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore - Veličina BDP-a najbolji je pokazatelj različite gospodarske snage pojedinih županija, a on je u 2016. godini iznosio 351,3 milijarde kuna. Čak trećina ili točno 33,6% BDP-a otpada na Grad Zagreb, a dodaju li se Zagrebu još dvije najveće županije, Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija, njihov BDP čini 50% ukupnog BDP-a Hrvatske dok na Vukovarsko-srijemsku županiju otpada 2,3% ukupnog BDP-a Hrvatske. Zbog velikih razlika u razvijenosti županija, EUROSTAT-u je  upućen zahtjev za promijenim statističkih regija, a navedenom promjenom u svim županijama bi došlo do povećanja intenziteta regionalnih potpora za poduzetnike za 10-25 postotnih bodova. - rekao je Hanzl.

Nove usluge za članice HGK prezentirala je Marina Maslać-Popadić, edukator za usluge Digitalne komore u Županijskoj komori Vukovar. Projekt Digitalna komora vrijedan je više od 28 milijuna kuna, financiran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provedbom ovog projekta započeta je digitalna transformacija poslovanja Hrvatske gospodarske komore. Platforma Digitalna komora sastoji se od sljedećih usluga: e-članica, e-gospodarske informacije, e-edukacije, e-zakonodavstvo, e- sajmovi i promocije, e-financiranje i e-javne ovlasti. 

Na samom kraju sjednice, članovi Gospodarskog vijeća donijeli su odluku o dodjeli Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu i to u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki. Priznanja za najuspješnije tvrtke kao i priznanja tvrtkama koje u 2019. godini slave okruglu godišnjicu poslovanja bit će, kao i svake godine, uručena nagrađenima na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća koja će biti organizirana sredinom prosinca.

Pročitano 251 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija