NAJNOVIJE
Održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a na kojoj su donesene odluke o proširenju Povjerenstva, stvaranju operativnih temeljnih organizacija u svim dijelovima grada i imenovanju koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 19:04)
Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 15:19)
Vlada uredbom omogućuje lakši prijelaz u viši razred ranjivim skupinama učenika

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se učenicima razredne nastave omogućuje prijelaz u viši razred bez obzira na ocjene, dok će učenici od petog do osmog razreda imati pravo na popravak uz četiri negativne ocjene, javlja Hina.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:42)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite ne navodeći u kojoj se to županiji dogodilo.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:40)
Podiže se naknada roditeljima njegovateljima i njegovateljima osobe s invaliditetom

Naknada za roditelje njegovatelje i njegovatelje osobe s invaliditetom povećava se s 2.500 mjesečno na 4.000 kuna uz pripadajuće doprinose, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici, a premijer Andrej Plenković ističe da je to pozitivna iskorak i snažna poruka "onima kojima je najteže", prenosi HINA.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:13)
Požar u Borovu Naselju

Sinoć oko 20 sati, u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva izbio je požar u jednom od stanova.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:18)
S tržišta povučen superkoncentrat za nesilice A 10 kg

Dopunska krmna smjesa za nesilice - superkoncentrat za nesilice A 10 kg, povučen je s tržišta zbog nepoželjnih tvari u hrani za životinje.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:03)

Potpisan Ugovor o sanaciji objekta za Interventnu jedinicu policije PU vukovarsko-srijemske

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je s Đurom Bamburačem, direktorom tvrtke Planum građenje d.o.o.  Ugovor o izvođenju radova na novom objektu Interventne jedinice policije PU vukovarsko-srijemske.

Ukupna vrijednost radova iznosit će oko 6,5 milijuna kuna, a provodi se u dvije faze. Sam objekt sastoji se od prizemlja, dva kata, potkrovlja i podruma, a za treninge policijskih djelatnika uredit će se i okolni prostor.  Prva faza koja obuhvaća prizemlje i prvi kat trebala bi biti gotova do travnja iduće godine kada će se iz Nuštra, gdje su privremeno smješteni, u objekt u Ulici Rudolfa Perišina  broj 5 u Borovu naselju preseliti stotinjak interventnih policajaca. Riječ je o najsnažnijoj i najobučenijoj postrojbi policije koju Hrvatska ima, naglasio je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

-To je na neki način zahvala Ministarstva unutarnjih poslova Vukovaru na svemu onome što je učinio u Domovinskome ratu, što su branitelji Vukovara učinili u Domovinskome ratu, među njima i brojni policijski službenici od Blage Zadre pa nadalje, ali i, rekao bih, priznanje Grada Vukovara Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno hrvatskoj policiji jer i Grad Vukovar ovdje značajno sudjeluje u realizaciji projekta. Riječ je o suradnji na zadovoljstvo svih jer imati interventnu policiju u gradu značajan je iskorak prema osiguranju javnog reda i mira i sigurnosti svih ljudi  – istaknuo je ministar Božinović.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i brzoj realizaciji projekta.
- Ovo je izniman iskorak za grad Vukovar jer preseljenje Interventne policije u naš grad znači nova doseljavanja mladih obitelji, ali i povećanu sigurnost u sjedištu Vukovarsko-srijemske županije koju će našim građanima osigurati vrhunski opremljena i obučena interventna policijska postrojba – naglasio je Penava.
Potpisivanju sporazuma u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara nazočili su i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik PU VSŽ Fabijan Kapulat, načelnik PP Vukovar Vlado Božić te gradonačelnikovi zamjenici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček.

Pročitano 312 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija