Ispiši ovu stranicu

GO HDZ: Otkrivanje spomen ploče generalu JNA Mladenu Batiću, priznanje je Srbije o sudjelovanju i vođenju agresije na Vukovar Hrvatsku

Vukovar 1991. Vukovar 1991. Foto: arhiva HRV

U Novom Sadu će danas biti podignuta i otkrivena spomen ploča generalu JNA Mladenu Bratiću, komandantu Novosadskog korpusa, koji je 2. studenoga 1991. godine u napadu na Vukovar poginuo.

"U studenome, koji je mjesec tuge i najvećih stradanja građana Vukovara, ovaj čin ne vodi normalizaciji odnosa susjednih država, nego još više veliča agresiju na Republiku Hrvatsku i grad Vukovar. Sramotno je ponos i veličanje, od strane Republike Srbije, ratnim zločincem koji je svoj život podredio razaranju, ubijanju te etničkom čišćenju jednoga grada. Ovakav čin je konkretno priznanje Republike Srbije o sudjelovanju i vođenju agresije na Vukovar i Republiku Hrvatsku od strane JNA.

Smatramo da su građani grada Vukovara ovim činom još jednom izloženi agresiji i produljivanju problema međunacionalnih odnosa, te da stradalnici i hrvatski branitelji ne mogu imati miran život u gradu za koji su se borili.

Ovaj potez je ujedno i šamar svakoj od 2717 žrtava svih nacionalnosti koji su poginuli u gradu Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, a kojima je u dvorištu Franjevačkog samostana u Vukovaru ponad Dunava podignut spomenik." - navode u priopćenju za medije iz vukovarskog HDZ-a.

Pročitano 297 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac