NAJNOVIJE
Mirovine na kućne adrese

Umirovljenici koji svoje mirovine primaju putem tekućega računa Hrvatske poštanske banke (HPB), svoje će mirovine od sada moći dobiti i pomoću Hrvatske pošte,  na kućni prag i bez naknade.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:51)
U Hrvatskoj je 77 novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske upravo je objavio kako je u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba COVID-a 19. Ukupno je do sada 867 oboljelih, 611 novotestiranih, a ukupno do sada 7015 testiranih osoba 

za koje postoji sumnja na COVID-19. Broj preminulih se nije povećao, a ukupno su 32 oboljele osobe na respriratoru. Izliječenih osoba je 67.

Kada je riječ o broju zaraženih u zdravstvenom sustavu, u Hrvatskoj je dosad oboljelo 50 doktora medicine, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, petero ljekarnika te sedam osoba zaposlenih u administraciji bolnica. U samoizolaciji je 1200 osoba zaspolenih u zdravstvenom sustavu.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci prema kojoj vrtni centri koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i socijalnog distanciranja.

Na koronavirus je pozitivno sedam policijskih službenika, kazao je Božinović. On je objavio i da će se uskoro početi s korištenje ranije najavljene aplikacije za izdavanje potvrda na temelju kojih građani mogu napuštati mjesta prebivališta. ''Na ovaj novi način će se spriječiti zlouporabe, a bit će dostupne sve relevantne informacije, uključujući i informacije o osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije'', rekao je Božinović.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:10)
Umirovljenici zbog situacije s korona virusom traže dostavu mirovina poštom

Iz dvije najveće umirovljeničke udruge u Hrvatskoj – Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske pokrenuta je žurna inicijativa za privremeno uvođenje dostave mirovina poštom. U njihovom zajedničkom priopćenju stoji:

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:01)
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Ministrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)

Obilježena pogibija pripadnika Specijalne jedinice policije PU Varaždinske - Roda

Počast poginulim pripadnicima Roda Počast poginulim pripadnicima Roda Foto: Novosti.hr

U znak sjećanja poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije  PU Varaždinske Roda, obilježena je 28. godišnjica pokušaja proboja obruča oko Vukovara.

Na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu, na mjestu gdje su prije 28. godina u pokušaju proboja neprijateljskih snaga oko Vukovara smrtno stradala petorica pripadnika Specijalne jedinice policije Policijske uprave varaždinske Roda, a 28 ih je ranjeno, održan je svečani program.

U akciji varaždinskih i međimurskih policajaca koji su se kroz Karadžićevo trebali probiti prema opkoljenom Vukovaru, smrtno su stradali pripadnici Roda:  Mladen Kasun, Zvonko Kardoš, Branko Kos, Željko Pongrac i Vlado Štampar. Tom prigodom svi nazočni prisjetili su se tužnog dana kada su pripadnici spomenute specijalne jedinice policije  9. studenog 1991. godine krenuli u izvršavanje svoje zadaće pokušavajući probiti obruč oko Vukovara. U jutarnjim je satima započeo napad na ulazu u selo Karadžićevo, a u toj herojskoj borbi za obranu svoje zemlje, život je izgubilo petero, a  ranjeno 28 pripadnika specijalne jedinice .

Počast poginulim policajcima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja  odala su izaslanstva obitelji poginulih policijskih službenika, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Zoran Marunček i predsjednik Udruge veterana V. gardijske brigade  Sokolovi, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik Ministarstva obrane Republike Hrvatske Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova predvođeno savjetnikom potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr. Josipom Mihaljevićem, zamjenikom glavnog ravnatelja Željkom Prša, načelnicima Policijskih uprava varaždinske i međimurske i zamjenikom načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske te izaslanikom ministra hrvatskih branitelja Antom Blažević. Počast poginulim kolegama odalo je i izaslanstvo Udruge specijalne policije  Roda, izaslanstvo Općine Jarmina, Općine Vinica, Vukovarsko-srijemska županija te predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

U crkvi svetog Vendelina u Jarmini služena je sveta misa zadušnica.

Pročitano 167 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija