NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Uručena donacija obitelji Varga

Uručena donacija obitelji Varga Matea Karlović

Dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru, bojnik Ivan Grgić odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5.000,00 kn, a koji mu pripada uz gradsko priznanje dodijeliti obitelji Varga iz Vukovara.

- Moram istaknuti što se tiče Zapovjedne stožerne škole ''Blago Zadro'' ona nosi ime po heroju obrane Vukovara. Ovo je postala jedna tradicija najboljih polaznika Zapovjedno stožerne škole da se novčana nagrada uruči obitelji hrvatskih branitelja. To nije bila samo moja gesta, ovo nije samo moj poklon nego je ovo dar  i od svih polaznika Zapovjedno stožerne škole te to moram istaknuti ovom prilikom - izjavio je bojnik Grgić.

Novčanu vrijednost bojnik je dodijelio majci Snježani Vargi u uredu gradonačelnika Ivana Penave.

Obitelj Varga broji 5 članova, otac hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica te dva sina i petogodišnja kćerkica koja je rođena s polovinom srca, a u Njemačkoj je već imala nekoliko operacija.

- Lijep početak Došašća, zahvaljujem se u osobno ime i u ime cijele moje obitelji gospodinu Grgiću, Gradu Vukovaru i braniteljima što su nas odabrali da nam poklone ovu donaciju - rekla je Snježana Varga.

- Osnovao sam obitelj kada sam se vratio u Vukovar,a umirovljen sam 2002. godine. Živim u Vukovaru i jako mi je lijepo te želim ovdje nastaviti odgajati djecu - ističe Franjo Varga koji se također zahvaljuje Gradu Vukovaru i bojniku Grgiću na donaciji i pomoći.

Roditelji su spomenuli kako će s donacijom omogućiti svojoj djeci lijepe blagdane te priuštiti im zadovoljstvo i poklone za Božić, a kćerkica Ana dodaje kako ima želju dobiti nove čizmice po mogućnosti da su roze boje.

Pročitano 194 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija