NAJNOVIJE
Ministar Medved položio vijenac na Memorijalnom groblju

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima, ministrom obrane Mariom Banožićem i posljednjim zapovjednikom obrane Vukovara 1991. Brankom Borkovićem, položio je vijenac u povodu blagdana Svih svetih na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve stradale tijekom velikosrpske agresije na Vukovar.

(Subota, 31 Listopad 2020 16:31)
Gradonačelnik Penava zadovoljan prvim posjetiteljima Vodotornja

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva otvoren je za javnost, a gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što je obnova Vodotornja pozitivno odjeknula u javnosti, kako među Vukovarcima, tako i među ostalim građanima Hrvatske.

(Subota, 31 Listopad 2020 15:30)
Ministar Medved posjetio Vukovarski vodotoranj

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u pratnji ministra obrane Marija Banožića, posljednjeg zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića – Mladog Jastreba, te gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave, posjetio je novootvoreni obnovljeni Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva.

(Subota, 31 Listopad 2020 15:24)
Županija položila vijenac u povodu blagdana Svih Svetih

Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, položilo je vijenac i upalilo svijeću za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i sve civilne žrtve Domovinskog rata podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

(Subota, 31 Listopad 2020 15:16)
OBŽ: 208 novopozitivnih, priprema se dvorana Gradski vrt

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je 208 novopozitivnih osoba od 543 testiranih u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ - stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 31 Listopad 2020 13:53)
U županiji 71 osoba pozitivna na COVID-19, 20 osoba iz Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 71 nova pozitivna osoba na COVID-19 (20 osoba iz Vukovara, deset iz Županje, osam iz Vinkovaca, šest iz Bogdanovaca, četiri iz Tovarnika, tri iz Borova, tri iz Nuštra, dvije iz Bošnjaka, dvije iz Markušice, dvije iz Ostrovate po jedna osoba iz Babine Grede, Iloka, Negoslavaca, Rajevog Sela, Rokovaca, Strošinaca, Štitara te jedna osoba iz Vrbanje i tri s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

(Subota, 31 Listopad 2020 11:08)
U Hrvatskoj 2769 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2769 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15952.

(Subota, 31 Listopad 2020 10:15)

Dodijeljene bespovratne potpore kroz projekt Sigurnim korakom do vlastitog posla

U okviru projekta „Sigurnim korakom do vlastitog posla“ u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ) ispred Lokalnog partnerstva za zapošljavanje VSŽ (LPZ VSŽ) održana je Konferencija o uručivanju potvrda o dodjeli potpora male vrijednosti koje je dobilo 10 poduzetnika početnika, u pojedinačnome iznosu od 80 000 kn bespovratnih sredstava.

 Uz RA VSŽ , kao partneri na projektu sudjeluju Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Vukovar, lokalne razvojne agencije (Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., Razvojna agencija Vukovar VURA d.o.o. i Lokalna agencija za razvoj VJEVERICA d.o.o.) te Hrvatski zavod za zapošljavanje područni uredi Vinkovci i Vukovar.

Župan Božo Galić, pozdravio je  inicijativu koju ovaj projekt predstavlja, istaknuvši kako ovaj projekt ima za rezultat hvalevrijedan doprinos zapošljavanju nezaposlenih osoba s tržišta rada te održivom funkcioniranju LPZ VSŽ. Uz pomoć dodijeljenih potpora kroz projekt je od srpnja 2019. godine 10 nezaposlenih osoba pokrenulo vlastiti posao što je vrlo važan rezultat koji doprinosi smanjenju nezaposlenosti te gospodarskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota naglasio je kako  je svrha projekta ojačati kapacitete LPZ VSŽ za održivo funkcioniranje te ostvariti ciljeve Akcijskog plana provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Vukovarsko-srijemske županije 2020 kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje najranjivijih skupina.. Projekt je predstavila voditeljica projekta i voditeljica Odjela za pripremu programa i projekata RA VSŽ Zrinka Lončar, istaknuvši da se radi o projektu putem kojeg se pomoglo 10 nezaposlenih osoba da samostalno pokrenu posao, također je izvijestila da je projekt sada u fazi izvještavanja i kontrole utrošenih bespovratnih sredstava.

Potpore su dobile različite djelatnosti od frizerskog obrta, ugostiteljskih djelatnosti, obrta za dizajn, obrta za usluge, proizvodnje igara i igračaka, obrt za iznajmljivanje nekretnina, obrt za računalne djelatnosti, računalno programiranje i digitalni marketing.

Pročitano 297 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija