Ispiši ovu stranicu

Vinkovačkim mikro poduzetnicima dodijeljene potpore

Potporu dobio 51 mikro poduzetnik Potporu dobio 51 mikro poduzetnik Foto: Press032

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uručio je danas ugovore o dodjeli potpora 51 vinkovačkom mikro poduzetniku u iznosima od 15.000 do 30.000 kuna, sukladno Programu poticanja poduzetništva Grada Vinkovaca.

Prema Bosančićevim riječima u Vinkovcima je 435 mikro poduzetnika i ovo je prvi puta da je za njih raspisan program. Dodao je kako je ovo bila prilika da kroz proračunska sredstva Vinkovci pomognu svoje poduzetnike da se dodatno opreme i pripreme za sve nedaće koje ih čekaju na tržištu.

-Mislim da je ovo dobar put kojeg ćemo, zajedno s poduzetnicima, još malo i doraditi i mijenjati, jer i rekli smo da je ovo jedan pilot projekt koji ćemo u budućnosti samo poboljšavati – izjavio je Bosančić.

Napomenuo je kako je prvotno za ovu mjeru u gradskom proračunu bilo osigurano 640.000 kuna, ali nakon velikog iskazanog interesa cjelokupni iznos je podignut na ukupno 1,1 milijuna kuna.  Jedan od glavnih uvjeta je bio podizanje plaća zaposlenicima za 10 posto.  Mikro poduzetnici na području grada Vinkovaca zapošljavaju ukupno oko 1.000 djelatnika.

Pročitano 233 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Jasenka Vrdoljak