NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava obišao novo igralište u Borovu naselju

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uz zamjenika Marjana Pavličeka, pročelnika upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, socijalnu politiku i civilno društvo Dražena Kobaševića te ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Vukvoar Ivana Szaboa obišao je novo igralište na trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju. Tom prilikom gradonačelnik je rekao kako je Draženov trgo dobio jedna sasvim novi izgled. 

– Svi ćemo se složiti kako je ovo jedna sasvim novi izgled trga Dražena Petrovića što nam je i bila namjera kada smo kretali u ovaj projekt uređenja. Nitko nije radosniji od nas u ovome trenutku i djece koja već koriste sadržaje novog igrališta i to je najvažniji znak kako je sam koncept ovoga igrališta pun pogodak, kaže Penava.

Igralište je sastavljeno od četiri različite cjeline koje su namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta, rekreativcima i građanima treće životne dobi, a osim samog igrališta projekt je uključivao i uređenje površine ispred sportske dvorane.

–Riječ je o nekoliko tisuća metara kvadratnih uređene površine i stoga je cijena samog projekta bila velika. Cijeli projekt iznosio je osam milijuna i sto tisuća kuna. Uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju zahvaljujući fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara koji je u najvećem djelu financirao projekt. Zahvaljujući Fondu, Gradu Vukovaru, odjelu za komunalne djelatnosti, odjelu za društvene djelatnosti i ustanovi za sportske objekte imamo pristup jednom modernom sadržaju u gradu Vukovaru koji se jako dobro uklapa i sa postojećim sportskim centrom, a time je ovaj dio grada postao doista reprezentativan, rekao je Penava.

Nove sadržaje na Trgu Dražena Petrovića komentirao je i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

- Sportski objekti bili su zaduženi za koncept samog igrališta, a htjeli smo igralište prilagoditi različitim životnim dobima i na igralištu svatko može pronaći neku tjelesnu aktivnost za sebe. Sprave su zaista moderne i uz plivalište, dvoranu i nogometni stadion mislimo da će ovo u budućnosti postati najfrekventinije mjesto u gradu, zaključio je Szabo.

(Petak, 18 Rujan 2020 18:42)
Promocija prvostupnika veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

U Studentskom domu Leopold u Vukovaru održana je 24. svečana promocija stručnih prvostupnika i 3. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 94  prvostupnika javne uprave, trgovine i fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta.

(Petak, 18 Rujan 2020 14:34)
Održana Početna konferencija EU projekta Drugi dom

U vukovarskome Hotelu Lav održana je Početna konferencija EU projekta Drugi dom. Riječ je o projektu kojega je sufinancirala Europska unija u cjelokupnome iznosu od oko 1,5 milijuna kuna.

(Petak, 18 Rujan 2020 12:22)
OBŽ: pet novozaraženih, umrla covidom zaražena 79-godišnjakinja

Osječko-baranjski Stožer civilne zaštite je izvijestio da je od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umrla 79-godišnjakinja iz Osijeka koja je imala više kroničnih bolesti.

(Petak, 18 Rujan 2020 12:01)
Sve je više alkoholiziranih vozača, policija najavljuje pojačani nadzor prometa

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako je praćenjem događaja i represivnih postupanja policijskih službenika u prometu na cestama, evidentan trend povećanja upravljanja vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. U policijskome priopćenju tim povodom stoji:

(Petak, 18 Rujan 2020 10:49)
Stožer: 234 novozaraženih, šest umrlih, u VSŽ 11 novozaraženih, jedna osoba umrla

U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze koronavirusom te je ukupan broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutno 2100, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite, javlja Hina.

(Petak, 18 Rujan 2020 10:46)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivna četiri učenika i dva prosvjetna djelatnika

U Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom su zaražena četiri učenika i dva prosvjetna radnika, a u samoizolaciji je devet razreda sa 156 učenika, potvrdila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić.

(Petak, 18 Rujan 2020 09:53)

Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

Riječ je o  nastavku projekta  VukovART odnosno Luci umjetnosti koji je već poznat ne samo nacionalnoj javnosti nego i šire vrijednog oko 1,5 milijuna kuna realiziranog kroz sredstva Europske unije naglasio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

-Ovim projektom dobili smo jamstvo da ćemo kroz slijedeće dvije godine dobiti još deset novih umjetničkih djela vrhunskih svjetskih umjetnika i to ovaj puta kroz proračune Europske unije, čime smo izravno na bazi godine dana uštedjeli 500 tisuća kuna  koliko smo do sada iz svojih sredstava ulagali u ovu priču. -naglasio je Penava.

Gradonačelnik je zahvalio Razvojnoj agenciji Vukovar i direktorici Vedrani Žilić kao i upravnom odjelu društvenih djelatnosti Grada Vukovara koji ulaže velike napore u uspješnu realizaciju ovog projekta, a dodao je kako će za njegovo provođenje  jedna osoba naći zaposlenje na vrijeme od 2 godine.

-Nastavljamo stvarati dodatne vrijednost i turističke atrakcije u našemu gradu, a na koje ćemo nastaviti nadovezivati priču koju smo počeli prošle godine, a to je tematski polumaraton u gradu Vukovaru koji svojom rutom prolazi put umjetničkih djela-  rekao je Penava.

Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama je na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ prijavila  8 projekata te su svi odobreni, čime Razvojna agencija Vukovar ponovno bilježi učinkovitost od 100% po pitanju odobrenja europskih projekata, rekla je direktorica Vukovarske razvojne agencije Vedrana Žilić.

-Dio je to Intervencijskog plana grada Vukovara za koji je odvojeno 15 milijuna  kuna za udruge i ustanove na području Vukovara kako bi proveli projekte za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti. Cilj nam je povući što više sredstava iz proračuna Europske unije kako bi unaprijedili naše okruženje, stvorili dodatne vrijednosti, uštedjeli sredstva iz našega proračuna i prenamijenili ih za nešto drugo. Odobrenjem projekta VukovART- Luka umjetnosti dobili smo financijsku sigurnost u njegovu provođenju, ali i mogućnost da ga podignemo na višu razinu.- zaključila je direktorica Žilić.

O aktivnostima ovogodišnjeg festivala VukovART, govorio je Siniša Mitrović  iz Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo. On je istaknuo je kako VukovART ima nekoliko segmenata, između ostalog, pored slikanja 10 novih murala u sljedeće 2 godine, i ART Corner gdje se umjetnici mogu predstaviti, kao i projekt Kredica u koju su uključena sva vrtićka djeca.

-Tijekom nastavka projekta VukovART bit će uključeno 120 mladih koji će raditi na kulturi i biti obučavano kroz različiti set radionica i kroz ovaj projekt pokrili smo pokrili i predškolski uzrast i osnovnu i srednju školu-rekao je Mitrović.

O uspješnosti VukovART-a govori i podatak kako je 2019. godine kroz promotivnu kampanju preko društvenih mreža Vukovar vidjelo preko 5 milijuna ljudi, a podatci Turističke zajednice grada Vukovara pokazuju sve veće zanimanje ljudi koji izravno dolaze po brošure o VukovART-u kako bi obišli murale u našemu gradu. VukovART se u Vukovaru provodi od 2016. godine.

Pročitano 290 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija