NAJNOVIJE
U Vukovaru pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe iz Domovinskog rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja - Uprave za zatočene i nestale u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. u Vukovaru su pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe, koji prema preliminarnim nalazima potiču iz razdoblja Domovinskoga rata, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 15:53)
On line diskusija o profilima birača u Hrvatskoj

U organizaciji Zaklade Friedrich Ebert Stiftung i Europskoga doma Vukovar održana je on line diskusija na temu Profili birača – što želimo, kako glasamo. Sudionici su bili Nebojša Blanuša, politolog sa Sveučilišta u Zgrebu, Nenad Zakošek, politolog sa Sveučilišta u Zadru, Biljana Gaća, predsjednica SDP-ovog Foruma mladih Hrvatske, HDZ-ov Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina te Rada Borić iz političke platforme Možemo. Moderatorica skupa bila je predsjednica Europskoga doma Vukovar Lana Mayer.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:19)
U Hrvatskoj 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 53 nova slučaja zaraze kroonavirusom, jedna je osoba umrla, a od trenutno ukupno 934 oboljelih 91 se osoba nalazi u bolnicama, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite, javlja Hina.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 14:17)
Certifikate dobilo 28 poljoprivrednih proizvođača

Na Gradskoj tržnici Vukovar gradonačelnik Ivan Penava uručio je certifikate „Proizvod hrvatskog seljaka“ poljoprivrednim proizvođačima.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 12:56)
Penava ulazi u Hrvatski sabor kao najveća zvijezda među gradonačelnicima s osvojenih 12.606 glasova

Po rezultatima parlamentarnih izbora u novi saziv Sabora ući će 13 gradonačelnika, jedan više nego što ih je bilo u prošlom sazivu, a u naredne četiri godine u Saboru, čini se, nećemo imati niti jednu gradonačelnicu, javlja portal gradonaclenk.hr.

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:50)
Dvije vozačice izazvale teške prometne nesreće

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano  šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Gradište, Županja, Vinkovci, granični prijelaz Ilok) te dvije prometne nesreće u kojima su jedna osoba lakše i dvije osobe teže ozlijeđene, o čemu više slijedi:

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 10:01)
OBŽ: tri pozitivne osobe, po jedan iz Đakova, Našica i Osijeka

U zadnja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, tri su osobe pozitivne na koronavirus od ukupno136 uzoraka i to po jedan iz Đakova, Našica i Osijeka

(Srijeda, 08 Srpanj 2020 09:43)

U Vinkovcima dobili zatvorske kazne jer su vozili bez vozačke dozvole

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izdali su priopćenje u kojemu se naglašava da će policijski službenici Prometne policije Vinkovci nastaviti poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u koje se ubrajaju alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisna uporaba mobitela.

Naime, u razdoblju od 20. do 26.siječnja vinkovačka je prometna policija ukupno utvrdila i procesuirala 187 prekršaja od čega devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola s najvećom izmjerenom koncentracijom alkohola u količini od 3,08 g/kg. Utvrđena su i 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja s najvećim prekoračenjem od 195 km/h na autocesti Zagreb-Lipovac, dok je u naseljenom mjestu najveća prekoračena brzina bila 127 km/h. Prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa bilo je 39, nepropisno je koristilo mobitel njih 10, a zabilježeno je i 65 ostalih prekršaja.

Uhićena su i tri vozača kako bi ih se spriječilo u nastavku činjenja prekršaja, a provedena su i tri žurna sudska postupka protiv vozača.

Tako je uhićen 40-godišnji recidivist iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim automobilom unatoč činjenici da mu je oduzeta vozačka dozvola. U žurnom postupku presudom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana. Uhićen je i 36-godišnjak iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 18 dana kao i novčana kazna od sedam tisuća kuna. Protiv 51-godišnjaka iz Ivankova koji je upravljao osobnim automobilom i kojemu je alokotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 3,08 g/kg podnijet je optužni prijedlog te predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 11 do 21 tisuću kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozačima koji su zatečeni u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu, u Rokovcima, Slakovcima i Jarmini izdani su prekršajni nalozi s izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 10 tisuća kuna.

Svim navedenim prekršiteljima ujedno je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri do 6 mjeseci. 

Pročitano 293 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija