NAJNOVIJE
Mirovine na kućne adrese

Umirovljenici koji svoje mirovine primaju putem tekućega računa Hrvatske poštanske banke (HPB), svoje će mirovine od sada moći dobiti i pomoću Hrvatske pošte,  na kućni prag i bez naknade.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:51)
U Hrvatskoj je 77 novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske upravo je objavio kako je u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba COVID-a 19. Ukupno je do sada 867 oboljelih, 611 novotestiranih, a ukupno do sada 7015 testiranih osoba 

za koje postoji sumnja na COVID-19. Broj preminulih se nije povećao, a ukupno su 32 oboljele osobe na respriratoru. Izliječenih osoba je 67.

Kada je riječ o broju zaraženih u zdravstvenom sustavu, u Hrvatskoj je dosad oboljelo 50 doktora medicine, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, petero ljekarnika te sedam osoba zaposlenih u administraciji bolnica. U samoizolaciji je 1200 osoba zaspolenih u zdravstvenom sustavu.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci prema kojoj vrtni centri koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i socijalnog distanciranja.

Na koronavirus je pozitivno sedam policijskih službenika, kazao je Božinović. On je objavio i da će se uskoro početi s korištenje ranije najavljene aplikacije za izdavanje potvrda na temelju kojih građani mogu napuštati mjesta prebivališta. ''Na ovaj novi način će se spriječiti zlouporabe, a bit će dostupne sve relevantne informacije, uključujući i informacije o osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije'', rekao je Božinović.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:10)
Umirovljenici zbog situacije s korona virusom traže dostavu mirovina poštom

Iz dvije najveće umirovljeničke udruge u Hrvatskoj – Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske pokrenuta je žurna inicijativa za privremeno uvođenje dostave mirovina poštom. U njihovom zajedničkom priopćenju stoji:

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:01)
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Ministrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)

Super je biti različit - novi projekt u vukovarskim vrtićima

Novi projekt za djecu s posebnim potrebama Novi projekt za djecu s posebnim potrebama Foto: Marija Molnar

U vukovarskoj gradskoj vijećnici predstavljen je projekt Super je biti različit kojega zajedno provode Dječji vrtići Vukovar 1 i 2. Namijenjen je djeci s posebnim potrebama, kako onoj koja imaju poteškoća u razvoju tako i djeci koja su darovita.

Po riječima Vedrane Žilić, direktorice Razvojne agencije VURA, za ovaj su se projekt prijavili na natječaj Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru te dobili EU sredstva u 100-postotnom iznosu. Vrijedan je 1.301.245,35 kuna.

- Posebnu zahvalu upućujem ravnateljicama Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 jer su aktivno sudjelovale u pripremanju projekata i pružile nam prave informacije o tome što je vukovarskim vrtićima najpotrebnije – istaknula je Žilić.

Koji je cilj projekta pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić.

Ovaj je projekt usmjeren na unaprjeđenje, razvoj i provedbu novih programa rada s darovitom djecom i djecom s poteškoćama u razvoju. Traje tri godine i zaposlit će dvije osobe – psihologa i rehabilitatora. Formiranjem radne skupine koju će činiti stručnjaci za rad s djecom unaprijedit će se postojeći program rada s darovitom djecom u Dječjem vrtiću Vukovar 1 te razviti novi program rada s darovitom djecom u Dječjem vrtiću Vukovar 2. Radna skupina će raditi i na razvoju novih programa za rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Edukacijom djelatnika u konačnici će se osigurati kvaliteta rada sa ciljnom skupinom – istaknula je Kulić.

Predstavljanju projekta nazočio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa zamjenicima.

- Kvalitetna i dobra suradnja gradskih ustanova s Razvojnom agencijom Vukovar ovoga je puta donijela korist našim najmlađim sugrađanima – istaknuo je Penava, čestivaši im na projektu. 

Pročitano 151 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija