Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Županija i gradovi potpisali Sporazum o sufinaciranju

Potpisivanje sporazuma Potpisivanje sporazuma Foto: J. Vrdoljak

Vukovarsko-srijemska županija i gradovi: Vinkovci, Vukovar, Županja, Otok i  Ilok, potpisali su Sporazum o sufinanciranju opremanja i osposobljavanja operativnih snaga i udruga od interesa za sustav civilne zaštite za razdoblje od 2020. do 2024. godine u vrijednosti od 300 tisuća kuna na godišnjoj razini.

Župan, Božo Galić je izrazio zadovoljstvo radom i ustrojem službe civilne zaštite na razini županije, dodajući kako zajedničkim radom uvijek može biti bolje.

-Zadovoljan sam suradnjom i financiranjem jer zajedno je bolje i sigurnije s manje novaca. Kandidirat ćemo i nekoliko projekata prema sredstvima EU-a, a neke imamo u pripremi, izjavio je župan Galić.

Ovo je još jedan vid dobre suradnje županije i svih gradova u sustavu civilne zaštite, rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

-Na ovaj način objedinjujemo i okrupnjavamo sredstva i osposobljavanje ljudi što u konačnici može biti dobro i za županiju i svaki grad jer ne nastupamo pojedinačno niti u nabavci opreme niti u osposobljavanju ljudi. Vremena su takva da trebamo biti spremni na sve izazove, a kroz ovakvu suradnju ćemo zasigurno biti bolje opremljeni i osposobljeni, mišljenja je Šokičić.

Ove godine se obilježava 15 godina od ustroja jedinstvenog broja 112 u Hrvatskoj, rekao je voditelj Službe civilne zaštite, Stjepan Draganić dodajući kako je prosječan broj poziva oko sto tisuća prema toj službi.

-Samo u protekloj godini smo imali 66 tisuća poziva što je oko 11 tisuća događaja po kojima su žurne službe odrađivale, kaže Draganić.

Nakon potpisivanja Sporazuma, potpisnici su posjetili Centar 112, gdje im je predstavljen rad Centra 112 i novog suvremenog softvera za lociranje i preusmjeravanje hitnih poziva.

Pročitano 803 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI