Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održan znanstveno-stručni skup dr. Vladimir Emedi

U Pastoralnom centru Sv. Bono u Vukovaru održava se  znanstveno -stručni simpozij dr. Vladimir Emedi.

Dr. Emedi specijalist ortoped radio je u vukovarskoj Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana cijeli niz godina, prije Domovinskoga rata, tijekom rata, ali i nakon povratka u Vukovar kazala je predsjednica Lions kluba Vukovar, dr. Mirjana Semenić Rutko.

-Ovaj simpozij iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i želi pokazati koliko su sve naše struke objedinjene u ovakvom jednom zajedničkom radu i zapravo posvećene pacijentu, a ne samo  pojedinoj specijalizaciji odnosno pojedinom dijelu- naglasila je dr. Semenić  Rutko. Tajnik Lions kluba Vukovar, Željko Đekić podsjetio je kako je simpozij upriličen  i povodom Svjetskog dana bolesnika  kojega je utemeljio 1992. godine Papa Ivan Pavao II, a koji se obilježava 28. put.

Važnost simpozija na kojem se prezentiraju medicinska postignuća  naglasio je i pročelnik vukovarsko-srijemskog  Upravnog odjela za zdravstvo, David Vlajčić koji smatra kako će se poboljšavati status  bolesnika kroz povećanje statusa medicinskog osoblja, liječnika, medicinskih sestara  i tehničara, te izrazio uvjerenje kako dolazi do sveobuhvatne reforme zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

Jedan od predavača na Stručnom simpoziju, specijalist ortoped dr. Zoran Aleksijević naveo je kako su operacije koljena kod starije populacije sve više zastupljene  te iznio podatak kako su u prošloj godini u  vukovarskoj Općoj županijskoj bolnici  i bolnici hrvatskih veterana izvršili 119 operacija umjetnih koljena,  a pacijenti su većinom iz drugih županija, što govori o kvaliteti rada liječnika vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana.

Dr. Vladimira Emedija sjeća se i dr. Vesna Bosanac ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana koja je istaknula kako je dr. Vladimir Emedi bio izvrstan liječnik i stručnjak koji je dobio brojna priznanja za svoj rad. Simpozij su organizirali Lions klub Vukovar, Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Učilište Studium. Skup se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH i resornog ministra.

Pročitano 1291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI