NAJNOVIJE
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)
Penava građanima: Izađite na birališta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava glasovao je na parlamentarnim izborima na biračkome mjestu u OŠ Antuna Bauera u Vukovaru.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:47)
Obilježena 13. godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru obilježena je 13. godišnjica smrti hrvatskoga branitelja pukovnika Marka Babića.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:40)
U KBC-u Osijek jedna osoba na respiratoru

Na području Osječko-baranjske županije 230 osoba aktivno je na koronavirus. 

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:06)
U Vukovaru 3 nove pozitivne osobe na COVID-19, 10 novozaraženih na području cijele županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 4 osobe iz Rokovaca i 3 osobe iz Vukovara).

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 10:13)
Hrvatska bira 10. saziv Sabora

Hrvatski građani danas izlaze na birališta. Oko 3,8 milijuna građana koji imaju pravo glasa imaju mogućnost izabrati 10. saziv Sabora. Ove godine u posve novim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, velikog broja građana u samoizolaciji, ali i sve većeg broja zaraženih.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 07:21)
U Vinkovcima se održavaju Rimski dani

Pod sloganom 'Inter nos fortiores' – 'Zajedno smo jači' u vinkovačkom parku Lenije održavaju se VIII. rimski dani, zabavna i kulturna manifestacija koja veliča rimsku kulturu na tlu Vinkovaca, javlja Hina.

(Subota, 04 Srpanj 2020 16:23)

Na ulazu u bolnicu postavljena ploča Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo

Suradnju ocjenjuju dobrom, planiraju i poslijediplomski studij Suradnju ocjenjuju dobrom, planiraju i poslijediplomski studij Foto: Marija Molnar

Na ulazu u Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana postavljena je ploča Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Tim su povodom vukovarsku bolnicu posjetili dekan fakulteta prof.prim.dr.sc. Aleksandar Včev i doc.dr.sc.Štefica Mikšić, voditeljica Studija za sestrinstvo.

- Naša bolnica osim što pruža zdravstvenu zaštitu pacijentima, intenzivno se bavi stručnim i znanstvenim radom. U tom smislu imamo potpisane sporazume s medicinskim fakultetima u Osijeku, Zagrebu i Rijeci te našim Veleučilištem Lavoslav Ržička. Ovdje postavljena ploča znak je da smo suradna ustanova Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo – rekla je ravnateljica vukovarske bolnice dr.Vesna Bosanac.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo osnovan je 2017. godine, a dekan Aleksandar Včev suradnju s vukovarskom bolnicom ocjenjuje kao iznimno dobru. Nekoliko su djelatnika naše bolnice ujedno i nastavnici na ovom fakultetu, među njima i zamjenik ravnateljice Bosanac, izv.prof.dr.sc. Siniša Maslovara i glavna sestra vukovarske bolnice doc.dr.sc.Agneza Aleksijević, ujedno prva medicinska sestra u Hrvatskoj koja je docentica.

- Planiramo pokrenuti jedan poslijediplomski studij koji bi se odvijao u ovoj bolnici  i koji ne postoji u Hrvatskoj, a s Veleučilištem Lavoslav Ružička pripremamo studij primljastva tijekom kojega bi se glavnina praktične nastave odvijala upravo u vukovarskoj bolnici. Mislim da je to dobar smjer u kojemu treba ići zdravstvena ustanova i ustanova u visokom obrazovanju, na dobrobit svih građana – istaknuo je Včev.

 

Pročitano 235 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija