NAJNOVIJE
Pavliček prozvao Ministarstvo kulture za ugrožavanje projekta Vukovar Tower

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček održao je ispred nekadašnjeg hotela Dunav konferenciju za medije na temu ugrožavanja investicije u vrijednosti od 185 milijuna kuna koju su prije dvije godine najavili švicarski poduzetnici hrvatskih korijena iz tvrtke Immo Invest Partner.

(Petak, 03 Srpanj 2020 15:48)
Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Vukovaru

U Vukovaru su detektirana još dva nova slučaja zaraze koronavirusom tako da trenutno u gradu Vukovaru imamo četvero oboljelih. 43 osobe na području grada Vukovara imaju propisanu mjeru samoizolacije i nad njima policijski službenici Policijske postaje Vukovar vrše nadzor poštivanja propisane mjere. - izvijestio je Stožer civilne zaštite grada Vukovara.

-Još jednom apeliramo na odgovorno i savjesno ponašanje te molimo građane da poštuju sve mjere prevencije širenja koronavirusa propisane od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a posebno da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja i mjera provođenja osobne higijene. Također, upozoravamo građane da ako primijete neke od simptoma, odmah nazovu svoga liječnika ili epidemiološku službu te im opišu svoje stanje i detaljno slijede njihove upute. Napominjemo kako je ponovno aktivirana dežurna ambulanta u Borovu naselju, Ulica Blage Zadre 3 za potencijalne bolesnike s COVID-om-19 u kojoj je na raspolaganju liječnički tim kroz sva 24 sata u danu.- priopćio je vukovarski Stožer civilne zaštite.

 

(Petak, 03 Srpanj 2020 15:13)
U Hrvatskoj novih 96 slučajeva zaraze COVID-19 virusom

U protekla 24 sata zabilježeno je 96 novih slučajeva zaraze COVID 19 virusom  te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 728. Među njima je 88 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Dvije su osobe preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3008 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 112 preminulo, a 2168 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 4943 osobe. Do danas su ukupno testirane 82 902 osobe, od toga 1465 u  posljednja 24 sata.

(Petak, 03 Srpanj 2020 14:46)
Osobe zaražene COVIDOM 19 ipak će moći glasovati, a evo i kako:

Suprotno odluci DIP-a kako zaraženi nemaju pravo pristupiti glasovanju na predstojećim parlamentarnim izborima, Ustavni sud odlučio je da oboljelima od koronavirusa ipak pripada pravo zahtijevati ostvarivanje biračkog prava.

(Petak, 03 Srpanj 2020 13:53)
Dr. Bosanac: U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar nema pacijenata pozitivnih na Covid-19

U Vukovaru se širi informacija kako se u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici nalazi osoba oboljela od koronavirusa.  Kako bi provjerili ovu informaciju i zaustavili nepotrebno širenje panike kontaktirali smo Nacionalnu memorijalnu bolnicu  iz koje su nam potvrdili kako je riječ o dezinformaciji.

(Petak, 03 Srpanj 2020 11:14)
Vozio s ne pripadajućom prometnom dozvolom

Prilikom jučerašnje kontrole na graničnom prijelazu Županja, 61-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom Mercedes  švicarskih registracijskih oznaka i prometnom dozvolom koje ne pripadaju tom vozilu.

(Petak, 03 Srpanj 2020 10:36)
U Osječko-baranjskoj županiji 12 novih osoba oboljelih od koronavirusa

Osječko-baranjski Stožer civilne zaštite objavio je na konferenciji za medije kako je  u zadnja 24 sata od ukupno 175 testiranih uzoraka na koronavirus bilo pozitivno 12, i to uzorci šest osoba iz Osijeka, četiri iz Đakova, a dvije iz Dalja. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba.  Na području Osječko-baranjske županije trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus, od kojih se 27 nalazi na bolničkom praćenju u KBC-u Osijek. Nema pacijenata na respiratoru. Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović na konferenciji za medije objavio je kako je u samoizolaciji ukupno 1.864 osoba, od kojih je ta mjera jučer određena za 207 kontakata novozaraženih osoba.

(Petak, 03 Srpanj 2020 10:25)

Tribina o nestalim osobama

Sudionici tribine o nestalima Sudionici tribine o nestalima Foto: J. Vrdoljak

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, brigadir Stjepan Sučić je govoreći o trenutnim aktivnostima resornog ministarstva rekao kako se u ovom trenutku na temelju prikupljenih informacija, probna iskapanja provode na tri lokacije na području Vukovarsko-srijemske županije.

- U mandatu ove Vlade pronađeno je 109, a identificirana su 173 posmrtna ostatka na razini cijele Hrvatske. U 2019. godini, ukupno je  ekshumiran i identificiran 71 posmrtni ostatak. Kada je riječ o Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja tri mjeseca ekshumirano je 11 posmrtnih ostataka i pronađena je jedna masovna grobnica – izjavio je brigadir Sučić.

Dodao je kako se na razini Hrvatske  na popisu nestalih vodi još 1.871 osoba, a s područja naše županije traga se još za njih 526.

Predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“,  Manda Patko izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima resornog ministarstva.

- Zadovoljna sam jer je u posljednje tri godine pronađeno dosta posmrtnih ostataka. Djelatnici ministarstva su ponovo iskapali na mjestima na kojima se iskapalo i pronašli posmrtne ostatke. No, krivce treba procesuirati kako bi otkrili gdje su grobišta i gdje su tijela premještali, jer svi koji su do sada pronađeni su i premještani – rekla je Patko.

Tribini je nazočio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako je riječ o osjetljivoj i teškoj temi poglavito za Vukovarce te kako je pronalazak nestalih slojevit problem. Pohvalio je Ministarstvo hrvatskih branitelja, Upravu za zatočene i nestale koji su ovom problemu pristupili na drugačiji način što je u posljednje vrijeme donijelo i određene rezultate u pronalasku nestalih osoba. Penava je izrazio nezadovoljstvo odnosom politike prema ovoj temi.

- Po meni to nije problem jedne stranke niti jednog svjetonazora, ovo je pitanje koje je trebalo staviti kao prioritet bez obzira na Vladu ili opciju koja je na vlasti. To smo na žalost na deklarativnoj razini propustili napraviti, a onda morate iz toga polučiti sve ostale korake koji su napravljeni. Naravno da u ovom trenutku imamo normalne diplomatske odnose sa Srbijom. No, pitanje je jesmo li to trebali raditi na takav način dok nismo osigurali neke preduvjete, a moje je mišljenje da nismo. Ako nam je pitanje nestalih prioritet, onda se prema toj problematici tako trebamo i odnositi i pokušati pridobiti Srbiju za puno bolju suradnju, dostavljanje točnih podataka za koje znamo da ih Srbija sigurno ima - mišljenja je Penava. Organizator tribine je Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“.

Pročitano 241 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija