NAJNOVIJE
Održana proširena sjednica HDZ-a VSŽ
U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u VInkovcima održana je proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici su uz premijera sudjelovali i ministri Banožić, Marić i Aladrović, a bilo je riječi o pripremi stranke za predstojeće parlamentarne izbore koji su na rasporedu u srpnju ove godine.
-Izbor je vrlo jednostavan. Čelnik Restar koalicije se toliko puta diskvalificirao sa svojim krajnje neprimjerenim izjavama da ne bi smio obnašati niti jednu odgovornu funkciju, rekao je Plenković te dodao kako je agencija Fitch zadržala inesticijski rejting Hrvatske zbog povjerenja u način na koji HDZ vodi državu.
Na sjednici je također najavljeno kako će predizborni program stranke biti usvojen na sjendici Središnjeg odbora u ponedjeljak 8. lipnja a predstavljanje javnosti očekuje se u utorak. Glavno obilježje predizbornog programa biti će smanjivanje broja ministarstava i povezivanje općina.
(Subota, 06 Lipanj 2020 19:22)
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)

Uručena uvjerenja o osposobljenosti polaznika projekta Eko start

Edukacija se nastavlja za 20 najmotiviranijih polaznika Edukacija se nastavlja za 20 najmotiviranijih polaznika Foto: Marija Molnar

S ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti ranjivih skupina kroz provedbu inovativnih programa u poljoprivredi na području naše županije, Udruga žena Vukovar provodi projekt Eko start, a koji je financiran sredstvima Europske unije i vrijedan nešto više od 915 tisuća kuna. U okviru projekta 42-oje polaznika prošlo je edukaciju kroz dva programa osposobljavanja za poslove Ekološkog proizvođača povrća, voća i aromatičnog bilja i za poslove Uzgoja i prerade aromatičnog bilja. Polaznicima su uručena uvjerenja o osposobljenosti u Učilištu Studium u Vukovaru gdje je teorijski dio edukacije i proveden.

- Projekt provodimo s partnerima Gradom Vukovarom, Poduzetničko-razvojnim centrom općine Erdut-lokalna razvojna agencija (PORC), Učilištem Studium te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Vukovar, a traje do rujna ove godine. Ciljna skupina projekta su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina poput dugotrajno nezaposlenih, žena i mladih. Program osposobljavanja za proizvođača i prerađivača aromatičnog i začinskog bilja trajao je 202 sata od toga 132 sata teorijskog i 70 sati praktičnog dijela programa dok je nastava za program ekološkog proizvođača povrća, voća i aromatičnog bilja trajala ukupno 150 sati, odnosno odslušali su 85 sati teorijskog dijela i 65 praktičnoga – istaknula je Tatjana Zuber, asistentica na projektu. Praktična nastava održana je na edukacijskome nasadu u Borovo naselju kojega je za ovu svrhu osigurao Grad vukovar. Po završetku programa polaznici su prošli završne ispite te su im uručena Uvjerenja o osposobljavanju.

-U idućem razdoblju 20 najmotiviranijih polaznika ima priliku sudjelovati na radionicama Kako do vlastitog posla u poljoprivredi i Od polja do stola koje će u prostorijama Udruge žena Vukovar provesti partner PORC. A nakon toga će proći i karijerno savjetovanje u trajanju od pet sati individualnog savjetovanja te izraditi poslovne planove – pojašnjava Zuber.

Pročitano 199 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija