NAJNOVIJE
Stožer: Novih 56 zaraženih, ukupno 1182, umrle tri osobe

Novih je 56 slučajeva zaraze koronavirusom potvrdio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite, navodeći da su ukupno u državi zaražene 1182 osobe, a u zadnja 24 sata još su tri umrle, svi kronični bolesnici starije životne dobi, prenosi Hina.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 14:25)
U OBŽ peta osoba preminula od posljedica koronavirusa

Još je jedna osoba preminula od posljedica COVID-a19 u Osječko - baranjskoj županiji.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 12:10)
Hrvatski sabor u ponedjeljak raspravlja 4 nova zakona

Hrvatski sabor, koji nastavlja zasjedati, u ponedjeljak će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostane doma.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 11:47)
U VSŽ troje novooboljelih, ukupno 21

U Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 3 nove pozitivne osobe, od toga 2 odrasle osobe iz Vinkovaca, 1 dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba  je 21, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 10:03)
Blagdan je Cvjetnice

Danas je blagdan Cvjetnice.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 08:35)
Božinović: Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštitu Davor Božinović pozvao je građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke, iprenosi Hina.

''Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga morali privremeno blokirati rad s karticama. Kako bi građani mogli ponovno raspolagati s kreditnim karticama, od građana traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti na internet bankarstvo i potvrditi svoj identitet. Ako dobijete takvu poruku putem maila, ne otvarajte poveznicu, već izbrišite poruku'', poručio je.

Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je.

Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije o čemu je obaviješten Državni inspektora.

''Ukazujemo da još uvijek postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije i time ugrožavaju sebe i svoje obitelji, ali i sve građane s kojima mogu stupiti u kontakt. To nam je zasigurno jedan od najvećih izazova u održavanju ovako kontrolabilne epidemiološke situacije'', zaključio je Božinović.        

(Subota, 04 Travanj 2020 14:33)
U Hrvatskoj je od jučer 47 osoba zaraženo korona virusom, ukupno 1126

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 1.126, a potvrđena je smrt još četiri osobe, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 04 Travanj 2020 14:22)

Gradska knjižnica Vukovar do daljnjeg ne radi u izravnom kontaktu s korisnicima

Zakasnine za nevraćene knjige neće se naplaćivati Zakasnine za nevraćene knjige neće se naplaćivati Foto: Arhiv HRV-a

Slijedeći naputke Stožera civilne zaštite i osnivača, a s obzirom na situaciju suzbijanja korona virusa, Gradska knjižnica Vukovar ograničila je usluge korisnicima i do daljnjega ne posluje u izravnom kontaktu sa strankama, kako u središnjem objektu tako i u svim ograncima.

- Posljednja smo dva dana radili skraćeno, a naši su korisnici posudili tri puta više knjiga nego što je to uobičajeno u našoj knjižnici, odnosno prekjučer 900, a jučer 1500. Inače na dnevnoj bazi izdamo između 300 i 400 knjiga. Ovo pokazuje veliko zanimanje naših sugrađana za knjigu i drago nam je ako im možemo pomoći da lakše prebrode ovo razdoblje tijekom kojega uistinu treba poslušati sve naputke o smanjenom socijalnom kontaktu i ostajanju kod kuće – ističe ravnateljica vukovarske knjižnice Jelena Miškić.

Naglašava i da Gradska knjižnica Vukovar na šetalištu Josipa Jurja Strossmayera u središtu grada ima svoju kućicu za knjige koju će djelatnici knjižnice puniti više puta dnevno u idućem razdoblju tako da si građani koji za tim imaju potrebu mogu slobodno uzeti knjigu, a nisu je u obvezi vratiti u kućicu iako i to mogu.

- Sve zakasnine za nevraćene knjige koje nastanu u ovom razdoblju za koje ne znamo do kada će trajati,  nećemo naplaćivati. Nadam se i vjerujem da će se ova stuacija brzo okončati – ističe Miškić.  

Pročitano 104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija