NAJNOVIJE
Ministarstvo demografije: Prioritet su sigurnost i zaštita djetetova zdravlja

Ministarstvo demografije pozvalo je roditelje koji ne žive zajedno da u izvršavanju roditeljske skrbi vode računa o sigurnosti i zaštiti djetetova zdravlja te ih je upozorilo na obvezu postizanja dogovora i prilagođavanja osobnih odnosa mjerama zaustavljanja pandemije koronavirusa.

(Srijeda, 01 Travanj 2020 20:03)
Nove mjere Vlade za očuvanje gospodarstva

Premijer Andrej Plenković u srijedu je predstavo dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta i pomoć gospodarstvu o kojima će Vlada sutra odlučivati, a među njima je podizanje iznosa minimalne plaće na 4000 kuna neto, dok će dio poduzeća djelomično ili u cijelosti biti oslobođeno od poreznih obveza za travanj, svibanj i lipanj.

(Srijeda, 01 Travanj 2020 18:37)
Što je u RH dopušteno, a što ne u vrijeme korona virusa

Na redovitoj konferenciji za novinare bili su brojni upiti što je u Hrvatskoj građanima dozvoljeno, a što ne u vrijeme pandemije  koronavirusa. Donosimo pojašnjenja Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Srijeda, 01 Travanj 2020 17:54)
Poduzetnicima oko novih mjera pomaže VURA

Brojne su novosti vezane za poduzetnike i poslovanje za vrijeme trajanja epidemije korona virusa. Da bi te novosti i promjene stigle do poduzetnika u Vukovaru i kako bi im se pomoglo u velikoj količini novih informacija, pobrinula se VURA Razvojna agencija Vukovar koja prati sve mjere donesene na razini Vlade RH i svih institucija te ih šalje na e-mail adrese vukovarskih poduzetnika koje imaju u svojim bazama. Ujedno savjetuju poduzetnike gdje i na koje adrese se obratiti kako bi mjere mogli i ostvariti.

(Srijeda, 01 Travanj 2020 16:33)
Napuštanje mjesta boravka od 6.travnja bit će moguće samo uz E-propusnice

E-propusnica, nova je usluga u okviru Centra dijeljenih usluga, a koja povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite. Uslugu je danas predstavio ministar uprave Ivan Malenica.

(Srijeda, 01 Travanj 2020 16:00)
Stigla zaštitna oprema za ustanove u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvještavaju kako je danas iz regionalnog skladišta civilne zašite u Bizovcu, za potrebe bolnica u Vinkovcima i Vukovaru, domova zdravlja - Vinkovci, Vukovar i Županja,

 Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i za potrebe operativnih snaga sustava civilne zaštite, preuzeta i dostavljena sljedeća zaštitna oprema:

1. Zaštitni ogrtači 1240 kom

2. Termometar daljinski beskontaktni 1 kom

3. Zaštitne rukavice 21.300 kom

4. Zaštitne kirurške maske 40.000 kom

5. Zaštitne naočale 640 kom

6. Zaštitna odijela 510 kom

7. Alkohol/dezinficijens 200 litara

(Srijeda, 01 Travanj 2020 14:28)
U Hrvatskoj 96 novooboljeih od koronavirusa

-U Hrvatskoj je  u protekla 24 sata 96 novooboljelih od koronavirusa,  a ukupno  do sada 963 -rekao je  ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnoga stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 665 osoba, a do sada ukupno 7680. Broj preminulih osoba i dalje je šest, a oporavljenih je 73 osoba, 6 više nego jučer. Starosna dob oboljelih je 48, 27 godina.

-Moramo i  dalje striktno provodi mjere i odgovorno se ponašati, jer samo na taj način možemo suzbiti širenje infekcije- rekao je Beroš.

Porast broja detektiranih pozitivnih osoba na COVID 19  Beroš je komentirao kako uistinu svi skupa trebamo upute najozbiljnije shvatiti i održavati higijenu ruku i socijalnu distancu kako bismo suzbili značajnije širenje zaraze COVID-om 19.

(Srijeda, 01 Travanj 2020 14:13)

Tehnostan uveo mjere zaštite djelatnika i krajnjih kupaca

Lovrenščak: Opremljeni smo zaštitnim odjelima i maskama te slijedimo upute Stožera civilne zaštite Lovrenščak: Opremljeni smo zaštitnim odjelima i maskama te slijedimo upute Stožera civilne zaštite Foto: Arhiv HRV-a

U cilju sprječavanja širenja zaraze uzrokovane koronavirusom i u gradskom poduzeću Tehnostan uveli su mjeru obustave svih osobnih kontakata.

Sva nepotrebna dolaženja u prostorije upravne zgrade ovog poduzeća svedena su na minimum i sve što se može odraditi putem telefona, e-maila i sl., odrađuje se upravo tako. Funkcioniranje poduzeća u svim njegovim segmentima i uslugama koje pruža nije dovedeno u pitanje, naglašava direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak.

- Redovni obilazak korisnika od strane dimnjačarske službe se također obustavlja. Dimnjačari čiste dimnjake isključivo po pozivu korisnika. Molimo sve naše krajnje kupce da do daljnjega sve svoje upite i potrebe za kontaktom ostvaruju putem telefona ili e-maila i to za toplinarstvo na 032 450 300 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., za dimnjačarstvo na 032 616-238 odnosno e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kao i za upravljanje na 032 616 500 ili e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Također mogu nazvati bilo koji od ovih brojeva jer se pozivi lako mogu preusmjeriti. Sve ovo smo napravili kako bismo zaštitili naše krajnje kupce, a koji su inače u velikom broju svakodnevno dolazili u našu upravnu zgradu. Na ovaj smo način, tzv.daljinskim putem smanjili mogućnost širenja virusa COVID-19 – ističe Lovrenščak.

Ukoliko se pak pojavi situacija u kojoj djelatnici Tehnostana trebaju izaći na teren i doći u kontakt s krajnjim korisnicima, Lovrenščak pojašnjava kako će teći postupak.

-Naši djelatnici izbjegavaju kontakt s krajnjim kupcima ukoliko to nije nužno, a za nužne i hitne radove opremljeni smo zaštitnom odjećom i maskama te se pridržavamo svih uputa koje je izdao Stožer civilne zaštite. Na taj način u ovom razdoblju možemo neometano obavljati sve naše funkcije – kaže Lovrenščak.

Pročitano 91 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija