NAJNOVIJE
Mirovine na kućne adrese

Umirovljenici koji svoje mirovine primaju putem tekućega računa Hrvatske poštanske banke (HPB), svoje će mirovine od sada moći dobiti i pomoću Hrvatske pošte,  na kućni prag i bez naknade.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:51)
U Hrvatskoj je 77 novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske upravo je objavio kako je u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba COVID-a 19. Ukupno je do sada 867 oboljelih, 611 novotestiranih, a ukupno do sada 7015 testiranih osoba 

za koje postoji sumnja na COVID-19. Broj preminulih se nije povećao, a ukupno su 32 oboljele osobe na respriratoru. Izliječenih osoba je 67.

Kada je riječ o broju zaraženih u zdravstvenom sustavu, u Hrvatskoj je dosad oboljelo 50 doktora medicine, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, petero ljekarnika te sedam osoba zaposlenih u administraciji bolnica. U samoizolaciji je 1200 osoba zaspolenih u zdravstvenom sustavu.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci prema kojoj vrtni centri koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i socijalnog distanciranja.

Na koronavirus je pozitivno sedam policijskih službenika, kazao je Božinović. On je objavio i da će se uskoro početi s korištenje ranije najavljene aplikacije za izdavanje potvrda na temelju kojih građani mogu napuštati mjesta prebivališta. ''Na ovaj novi način će se spriječiti zlouporabe, a bit će dostupne sve relevantne informacije, uključujući i informacije o osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije'', rekao je Božinović.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:10)
Umirovljenici zbog situacije s korona virusom traže dostavu mirovina poštom

Iz dvije najveće umirovljeničke udruge u Hrvatskoj – Matice umirovljenika Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske pokrenuta je žurna inicijativa za privremeno uvođenje dostave mirovina poštom. U njihovom zajedničkom priopćenju stoji:

(Utorak, 31 Ožujak 2020 14:01)
Od srijede nova organizacija rada u KBC-u Osijek

Klinički bolnički centar u Osijeku od srijede, 1. travnja  primjenjuje novu organizaciju rada.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:41)
U Osječko -baranjskoj županiji 11 novih oboljelih, ukupno 57 oboljelih od koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 10 bilo u samoizolaciji, te je za sada oboljelo ukupno 57 osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:19)
Ministrica Divjak pojasnila način ocjenjivanja učenika u online nastavi

U Hrvatskoj se zbog epidemije korona virusa nastava već treći tjedan održava na daljinu, a sasvim je izvjesno kako će se na taj način odvijati i do mature. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je u razgovoru za Media servis pojasnila kako spremaju različite scenarije.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 12:18)
Česti pozivi prema ambulantama za COVID -19 u našoj županiji

Sukladno naredbi Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima, Vukovaru i Županji uspostavljene su tri izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost korona virusom. Rade 24 sata.

(Utorak, 31 Ožujak 2020 11:19)

Održana sjednica Stožera civilne zaštite grada Vukovara

Nastavno na nove odluke Stožera za civilnu zaštitu RH u svrhu sprječavanja zaraze koronavirusom, održana je još jedna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vukovara.

Načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić iznio je podatak kako je osoba koja je konstantno kršila mjeru samoizolacije na području Vukovara privedena u karantenu. Istaknuo je kako putovanja u tuzemstvu nisu zabranjena ukoliko se ne krši mjera samoizolacije te da će se u Policijskoj postaji izdavati samo dokumenti koji ističu. Sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeno je okupljanje na javnim površinama, a policija će vršiti nadzor.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako su komunalni redari u redovitom obilasku trgovina te da do sada nije bilo nepravilnosti.

Ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš  rekao je kako će Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja.

Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti putem telefona 099-833-4019 od ponedjeljka do petka od 8.00 do 14.00 sati.

Istaknuo je kako je nužno da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koji su sami i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe.

Ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski ponovio je kako je u Domu zdravlja u Borovu naselju otvorena je izdvojena ambulanta savjetodavnog karaktera za rizičnu skupinu s određenim respiratornim problemima koja je bila u rizičnim zemljama.

Sve osobe koje imaju simptome respiratorne infekcije (povišena temperatura, kašalj, otežano disanje, kratki dah) i bile su unutar 14 dana u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, DUŽNE su se javiti najprije putem telefona svom izabranom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa, a tek ukoliko nisu uspjeli uspostaviti kontakt sa svojim liječnikom obiteljske medicine moraju se javiti u izdvojenu 24- satnu ambulantu, uz obaveznu prethodnu najavu putem telefona na broj 032/618-956 i najaviti dolazak kako bi medicinska ekipa bila spremna.

Mario Tarle predstavnik Civilne zaštite Vukovar iznio je podatke prema kojima u Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje nema potvrđenih slučajeva pojave koronavirusa. Ukupno je testirano 38 osoba u proteklih 24 sata, 1 nalaz se čeka a još 3 će biti obavljena danas. Pod mjerama samoizolacije nalazi se 881 osoba.

Josip Suver predstavnik Hrvatskih voda objasnio je kako ne postoji opasnost prijenosa virusa vodom te da proizvodnja vode nije upitna.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o radnom vremenu trgovina u trgovinama kojima je dopušten rad kojom je radno vrijeme određeno od 8,00 do 17,00 sati. Ova je Odluka donesena radi zaštite djelatnika kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima.

Molimo vas da iz solidarnosti prema trgovcima koji se svakodnevno izlažu za našu dobrobit kupnju obavite do 16 sati kako bismo im sat vremena ostavili za dezinfekciju prostora i punjenje zaliha za idući dan.

Također, još jednom apeliramo da se pridržavate propisanih mjera i preporuka za sigurnost i zaštitu te prilikom kupnje izbjegavate fizički kontakt i pridržavate se razmaka od 2 m u zatvorenom prostoru.

Lokalni Stožeri civilne zaštite nadzirat će provođenje ovih mjera te molimo i trgovce i kupce postupanje po njima kako bismo izbjegli sve neugodne situacije, a prvenstveno radi prevencije  daljnjeg širenje zaraze. 

Pročitano 216 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija