NAJNOVIJE
U Hrvatskoj nema novooboljelih od COVID-a 19

Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je da nema zabilježenih novooboljelih osoba od koronavirusa iako je testirano 517 osoba.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 13:56)
Poziv na testiranje kandidatima/kandidatkinjama s područja PU vukovarsko – srijemske za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini

Policijska uprava vukovarsko-srijemska provest će 10. lipnja testiranje kandidata/kandidatkinja koji su se do 20. svibnja 2020. godine prijavili na natječaj za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini. Više na poveznici:

https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/poziv-na-testiranje-kandidatima-kandidatkinjama-s-podrucja-pu-vukovarsko-srijemske-za-upis-u-program-srednjoskolskog-obrazovanja-odraslih-za-zanimanje-policajac-policajka-u-2020-2021-godini/18839

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 11:42)
Vukovarsko-srijemska županija bez novooboljelih

Na području Vukovarsko-srijemske županije nema novooboljelih od koronavirusa, priopćio je Stožer Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 10:26)
Fond za zaštitu okoliša dodjeljuje više od 600 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do kraja godine će putem javnih poziva i natječaja građanima i gospodarstvu dodijeliti više od 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte energetske učinkovitosti u zgradarstvu i transportu, objavljeno je na stranicama Fonda.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 10:25)
Osječko-baranjska županija 12 dana bez novooboljelih

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije objavio je da je u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano 69 novih uzoraka na koronavirus i svi su bili negativni tako da u ovoj županiji već 12 dana nema novooboljelih.

(Srijeda, 03 Lipanj 2020 09:03)
Skrbili za 160 korisnika i primili preko 2 tisuće telefonskih poziva

Nakon što je izbila koronakriza i na našem su se području organizirali brojni volonteri kako bi kroz Crveni križ pomogli starijima i nemoćnima u nabavci osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i lijekova, a sve kako bi što manje izlazili iz svojih domova s obzirom na činjenicu da su bili jedna od najugroženijih skupina od bolesti COVID-19.

(Utorak, 02 Lipanj 2020 15:35)
Ante Bulat novi je trener HNK Vukovar 1991

Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 dobio je novog trenera. U dogovoru s klubom dosadašnji trener Željko Mažar ostaje u klubu a novi je trener Ante Bulat, potvrdio je sportski direktor HNK Vukovar 1991 Dražen Pernar – S dosadašnjim smo trenerom bili jako zadovoljni, zbilja smo imali jednu jako dobru suradnju ali u dogovoru s njim odlučili smo se da promijenimo trenera, odnosno da dovedemo jednog mlađeg trenera koji ima više poleta i elana.

Čovjeka koji će možda uvesti nove metode rada i poboljšanje kvalitete svih igrača ali nismo tu isključili našeg starog trenera Željka Mažara koji će vjerojatno biti u stožeru novog trenera. Imat ćemo spoj mladosti i iskustva iz tog razloga smo izabrali Antu Bulata za novog trenera, nadamo se u novoj sezoni da ćemo od prvog kola nastupiti jako kvalitetno i dobro – rekao je Pernar.

Ante Bulat nema velikog trenerskog iskustva, ovo mu je prvi samostalni trenerski posao, iako radi 5-6 godina u nogometu. Ponikao je u Šibeniku, igrao u Hrvatskom dragovoljcu a jedan dio karijere je proveo u Dinamu Zagreb. Kao trener radio je u Papuku, bivšem Kamen Ingradu.Bulat

Cilj je prvo mjesto u 3. HNL

Pripreme za novu sezonu počet će 29. lipnja 2020. prozivkom igrača – Za pripreme imamo više od 7 tjedana, to je više nego optimalno vrijeme da se ekipa dobro pripremi tako da očekujem da ćemo biti maksimalno spremni za novu sezonu. Što se tiče igračkog kadra mi smo se dosta ojačali u zimskom prijelaznom roku i želja nam je zadržati cijeli igrački kadar.

Obavili smo neke razgovore s igračima, naravno da to moramo sve još konkretizirati i imamo jednu dobru povratnu informaciju tako da bi cijeli igrački kadar vjerojatno ostao. Međutim, želimo se još ojačati s obzirom da imamo visoke ciljeve a to je napad na prvo mjesto u 3. HNL. Imamo neke pozicije koje su nam deficitarne unutar momčadi tako da ćemo ciljano dovoditi pojačanja na određene pozicije kako bi pojačali konkurenciju na tim pozicijama.

Želimo što je više moguće igrača imati tijekom pripremnog perioda ali ove godine, s obzirom na ovu situaciju, prijelazni rok se pomjerio tako da će ove godine to malo biti čudno. Prijelazni rok počinje krajem srpnja i završava sredinom listopada.

Škola nogometa dobit će nove trenere

U klubu će doći do rekonstrukcije i u Školi nogometa gdje ćemo je osnažiti s nekoliko trenera. U prošlom mandatu su bila samo tri trenera, to je malo s obzirom na broj natjecateljskih selekcija, tako da ćemo i po tom pitanju dosta poraditi da bi imali kvalitetu više i da bi imali bolje uspjehe – zaključio je Pernar

(Utorak, 02 Lipanj 2020 14:54)

Održana sjednica Stožera civilne zaštite grada Vukovara

Nastavno na nove odluke Stožera za civilnu zaštitu RH u svrhu sprječavanja zaraze koronavirusom, održana je još jedna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vukovara.

Načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić iznio je podatak kako je osoba koja je konstantno kršila mjeru samoizolacije na području Vukovara privedena u karantenu. Istaknuo je kako putovanja u tuzemstvu nisu zabranjena ukoliko se ne krši mjera samoizolacije te da će se u Policijskoj postaji izdavati samo dokumenti koji ističu. Sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeno je okupljanje na javnim površinama, a policija će vršiti nadzor.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako su komunalni redari u redovitom obilasku trgovina te da do sada nije bilo nepravilnosti.

Ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš  rekao je kako će Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja.

Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti putem telefona 099-833-4019 od ponedjeljka do petka od 8.00 do 14.00 sati.

Istaknuo je kako je nužno da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koji su sami i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe.

Ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski ponovio je kako je u Domu zdravlja u Borovu naselju otvorena je izdvojena ambulanta savjetodavnog karaktera za rizičnu skupinu s određenim respiratornim problemima koja je bila u rizičnim zemljama.

Sve osobe koje imaju simptome respiratorne infekcije (povišena temperatura, kašalj, otežano disanje, kratki dah) i bile su unutar 14 dana u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, DUŽNE su se javiti najprije putem telefona svom izabranom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa, a tek ukoliko nisu uspjeli uspostaviti kontakt sa svojim liječnikom obiteljske medicine moraju se javiti u izdvojenu 24- satnu ambulantu, uz obaveznu prethodnu najavu putem telefona na broj 032/618-956 i najaviti dolazak kako bi medicinska ekipa bila spremna.

Mario Tarle predstavnik Civilne zaštite Vukovar iznio je podatke prema kojima u Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje nema potvrđenih slučajeva pojave koronavirusa. Ukupno je testirano 38 osoba u proteklih 24 sata, 1 nalaz se čeka a još 3 će biti obavljena danas. Pod mjerama samoizolacije nalazi se 881 osoba.

Josip Suver predstavnik Hrvatskih voda objasnio je kako ne postoji opasnost prijenosa virusa vodom te da proizvodnja vode nije upitna.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o radnom vremenu trgovina u trgovinama kojima je dopušten rad kojom je radno vrijeme određeno od 8,00 do 17,00 sati. Ova je Odluka donesena radi zaštite djelatnika kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima.

Molimo vas da iz solidarnosti prema trgovcima koji se svakodnevno izlažu za našu dobrobit kupnju obavite do 16 sati kako bismo im sat vremena ostavili za dezinfekciju prostora i punjenje zaliha za idući dan.

Također, još jednom apeliramo da se pridržavate propisanih mjera i preporuka za sigurnost i zaštitu te prilikom kupnje izbjegavate fizički kontakt i pridržavate se razmaka od 2 m u zatvorenom prostoru.

Lokalni Stožeri civilne zaštite nadzirat će provođenje ovih mjera te molimo i trgovce i kupce postupanje po njima kako bismo izbjegli sve neugodne situacije, a prvenstveno radi prevencije  daljnjeg širenje zaraze. 

Pročitano 355 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija