NAJNOVIJE
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan sajam knjiga 'Likebook'
U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je osmi po redu sajam knjiga 'Likebook'. Knjige su se prodavale po simboličnoj cijeni od 5 kuna, a zbog situacije s epidemijom covida-19 održan je prema svim propisanim epidemiološkim mjerama. Ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić istaknula je zadovoljstvo povratkom programskih događanja u Gradskoj knjižnici i odazivom građana.
- S velikim zadovoljstvom smo dočekali prvo pravo programsko događanje nakon situacije s epidemijom covida-19. Potrudili smo se ove godine izabrati novije i kvalitetnije naslove a cijena je bila doista simboličnih 5 kuna. S obzirom da je ovo prvo događanje nakon dugo vremena u Gradskoj knjižnici izuzetno smo zadovoljni odazivom naših sugrađana.
Miškić je najavila i seriju aktivnosti preko ljeta ovisno o epidemijološkoj situaciji.
- Kako nam situacija bude dozvoljavala  tako ćemo se mi dalje ponašati, naravno planiramo seriju aktivnosti preko ljeta, vraćamo se našem najznačajnijem programskom ciklusu 'Kulturni četvrtak', nastavljamo suradnju sa zdravstvenom komorom i sa nizom njihovih predavanja o prevenciji zdravlja, zaključila je Miškić.
(Subota, 06 Lipanj 2020 15:13)
U RH nema novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba preminula

Hrvatska nastavlja s dobrim epidemiološkim podacima. U protekla 24 sata na području Republike Hrvatske nema novooboljelih od koronavirusa, dok je jedna osoba preminula u Infektivnoj klinici dr. Fran Mihaljević - priopćio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 06 Lipanj 2020 14:03)
Premijerno predstavljena platforma Slavonia.Travel

Osjeti. Okusi. Upoznaj. Slavonija – tri su ključne poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima, koja uključuje pomno osmišljenu komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i novu web stranicu. Cilj je na jednom mjestu dobiti sve informacije o regiji koju zajednički predstavlja pet županijskih turističkih zajednica.

(Subota, 06 Lipanj 2020 13:43)
Nema novooboljelih od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19, te je epidemiološka situacija i dalje stabilna.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je isti broj i izliječen.

U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2245.

Podsjetimo kako epidemiološka je situacija i u cijeloj državi stabilna te je ministar zdravstva Vili Beroš poručio kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala.

(Subota, 06 Lipanj 2020 09:45)
Za vodoopskrbu 98 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske svečano je potpisano osam ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području triju slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske.

(Petak, 05 Lipanj 2020 16:42)
Županija obilježila Svjetski dan zaštite okoliša

Vukovarsko-srijemska županija obilježila je 5.lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša, u spomen na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972.godine kada je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:47)
Svjetlana Dželalija ostaje na čelu Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH"

Na redovnoj Izbornoj skupštini Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH" održanoj u Vukovaru 2. lipnja za predsjednicu Udruge ponovno je izabrana Svjetlana Dželalija.

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:03)

U Osječko-baranjskoj županiji 46 oboljelih osoba od koronavirusa

Na 42. sjednici  Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije izneseni su novi podaci o broju oboljelih osoba na području županije. Do sada je evidentirano 46 oboljelih osoba od kojih su 42 pod nadzorom KBC-a Osijek, a 4 pod nadzorom Opće bolnice Našice.

- Na području OBŽ imamo dva novooboljela od koronavirusa. Trenutno je 14 hospitaliziranih od kojih su 4 na respiratoru u KBC-u Osijek, a jedna je osoba hospitalizirana u bolnici u Našicama. I dalje imamo devet otpuštenih osoba iz KBC-a Osijek, a ostali su oboljeli u samoizolaciji u svojim domovima.  Bitno je reći da se smanjuje broj novo zaraženih, što je rezultat pridržavanja svih nas onih mjera koje stožeri propisuju – rekao je župan Ivan Anušić.

Danas stiže prva pošiljka zaštitne opreme za Domove zdravlja, KBC i OB Našice, kako bi mogli nastaviti nesmetano raditi, dodao je župan i zahvalio se svima, osobito članovima stožera koji rade danonoćno na rješavanju ove situacije, a i svim građanima koji prate upute stožera i istih se pridržavaju. 

U KBC Osijek i dalje nema pozitivnog zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja na koronavirus, a  119 osoba je u samoizolaciji. Trenutno se na području županije nalazi 709 osoba u samoizolaciji.

- Prema novim napucima sve bolnice su na raspolaganju za liječenje komplikacija infekcija koronavirusom. Mi primamo srednje teške i teške pacijente, dok oni koji imaju lagane simptome i koji su bez simptoma, a koji zadovoljavaju uvjete za samoizolaciju kod kuće i nisu kronični bolesnici, mogu se liječiti od kuće. Naravno, moraju biti u stalnom kontaktu s liječnikom obiteljske medicine i epidemiologom. Također, u samoizolaciji su dio otpuštenih pacijenata, a nakon otpusta u bolnici oni još moraju biti dva tjedna u samoizolaciji jer drugi imaju iskustvo s testiranjima i ti pacijenti mogu biti pozitivni i 3-4 tjedna nakon zaraze koronavirusom. Ovi treći su u samoizolaciji iz predostrožnosti – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić.

Dvorana Gradski vrt spremna je za prihvat lakših i srednje teških bolesnika, ali zasad KBCO će imati kapacitete za više od 300 ležajeva za srednje teške bolesnike, a također respiracijski centar ima kapacitet za više od 50 pacijenata kojima je potrebna respiracija s mogućnošću proširenja kapaciteta.

Tijekom protekla 24 sata Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je smo 2 dojave o kršenju mjera samoizolacije, obje su na području Osijeka i pokazale su se točnima. Policija je samoinicijativno obišla 38 osoba kojima je izrečena ta mjera, međutim nije bilo kršenja. Propusnice su kontrolirane na 8 stalnih i 23 povremena punkta. 11 osoba bilo je bez odgovarajućih propusnica. Od jučer PU ima jednog pozitivnog djelatnika na koronavirus i 11 djelatnika u samoizolaciji.

Pročitano 152 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija