NAJNOVIJE
Vozili pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Kako je izvijestila PU vukovarsko –srijemska, policijski službenici su 3. lipnja u 23 sata na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Petri Skela u Vukovaru zatekli 30-godišnjaka iz Opatovca kako prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu (2,12 g/kg) upravlja osobnim automobilom „Mercedes“ vukovarskih registracijskih oznaka.

(Petak, 05 Lipanj 2020 10:20)
U Sarajevu održana prva sjednica Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je jučer članove Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koja svoje sjedište ima u gradu Vukovaru.

(Petak, 05 Lipanj 2020 10:03)
Šesnaesti dan bez novooboljelih od COVID-a 19

Vukovarsko-srijemska županija već šesnaesti dan ne bilježi niti jednu novooboljelu osobu od COVID -19 bolesti. 

(Petak, 05 Lipanj 2020 09:48)
Održana 27. sjednica vukovarsko-srijemske županijske skupštine

U Gradskome kazalištu Joza Ivakić,u Vinkovcima, održana je 27.  sjednica Skupštine Vukovarsko – srijemske županije. Župan Božo Galić na sjednici je podnio izvješće  o radu za 2019. godinu, kojim su obuhvaćeni važniji projekti, mjere i aktivnosti koje je župan, kao nositelj izvršne vlasti zajedno sa svojim zamjenicima započeo ili završio u 2019. godini.

-Puno toga je učinjeno u prošloj godini, a sve u želji i namjeri da se razvije gospodarstvo, izgradi infrastruktura i ostvare brojni projekti- rekao je Galić. Istaknuo je Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura, koji će proizvođačima s područja županije omogućiti bolje uvjete poslovanja i povećati kapacitete prehrambene industrije te služiti za obavljanje raznih savjetovanja i edukacija, istraživanja i razvoj novih proizvodnih tehnologija, kao i prodaju njihovih proizvoda izvan sezone. Vrijednost projekta je 50 milijuna kuna. Istaknut je i Drvno -tehnološki centar, vrijedan 25 milijuna kuna, koji će imati mješovitu namjenu, znanstveno-istraživačku, proizvodnu i skladišnu.

Naglasio je kako su u izgradnji  dva sustava navodnjavanja vrijedna 71 milijun kuna,  Sopot – Vinkovci i Blato – Cerna, dok su za dva smo sustava, Ervenica i Lipovac, dobili odluke o financiranju te su u postupcima pripreme javne nabave za izvođača radova. Ukupne su vrijednosti 134 milijuna kuna, a pokrivaju područje od 1500 hektara.

Županijski vijećnici prihvatili su i izvješće analize stanja sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2019. godinu, kao i plan razvoja sustava civilne zaštite na području Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje sa smjernicama za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji za razdoblje 2020.-2023. Prihvaćen je i godišnji izvještaj o radu obrane od tuče te prijedlog plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za područje Vukovarsko-srijemske županije u 2020. godini. Potom je prihvaćeno i više izvješća o poslovanju za 2019. godinu i to: Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije, Plinare istočne Slavonije, kao i izvješća o radu zdravstvenih ustanova na području naše županije. Na sjednici se raspravljalo i o prijedlogu programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Vukovarsko-srijemske županije za 2020., prijedlogu odluke o produljenju trajanja Razvojne strategije VSŽ za razdoblje do 2020. godine, kao i o prijedlogu odluke o davanju suglasnosti Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci za osnivanje prava služnosti u korist Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

(Petak, 05 Lipanj 2020 08:12)
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)
Broj nezaposlenih počeo se smanjivati

U evidenciji Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Vukovaru nalaze se 2.453 nezaposlene osobe.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 12:54)

Što je u RH dopušteno, a što ne u vrijeme korona virusa

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Na redovitoj konferenciji za novinare bili su brojni upiti što je u Hrvatskoj građanima dozvoljeno, a što ne u vrijeme pandemije  koronavirusa. Donosimo pojašnjenja Nacionalnog stožera civilne zaštite.

- Radovi u šumama su dozvoljeni, u dogovoru sa Hrvatskim šumama.

 - Poljoprivredne ljekarne mogu raditi, uz naravno poštivanja mjera o načinu rada trgovina.

- Trgovina za poljoprivredne strojeve rade samo ONLINE.

- Lov i ribolov su zabranjeni, samo je komercijalni ribolov dozvoljen i briga o divljači i lovištu.  Stranim državljanima ne trebaju propusnice.

- Mirovine u drugim državama (Slovenija, Srbija, BiH...)ako nema među graničnu propusnicu, ne može, trebaju si otvoriti račun.

- Otkup stoke po selima je dozvoljen, uz pridržavanje mjera opreza.

 - Trudnice imaju apsolutni prioritet, propusnice uz liječnika opće prakse mogu im pisati i odabrani ginekolozi, a za djecu odabrani pedijatri.

-  Fond za zaštitu okoliša uvodi privremenu mjeru prekida otkupa PET ambalaže.

-  Maloljetne osobe koje s roditeljima putuju, upisuju se na jednu propusnicu roditelja.

- Sve banke su ukinule proviziju i više nema potrebe za odlaženje u druge općine na bankomate.

- Ukoliko se ide raditi van granica RH, osoba mora imati pozivnicu poslodavca, a stožeri izdaju propusnice do graničnog prijelaza (GP). Upozorenje! Na GP se mjeri temperatura.

- Za vozače kamiona u unutarnjem prometu o samoizolaciji poslodavac vodi brigu.

- Epidemiolog mora organizirati tko vozi ljude iz samoizolacije doktoru ako se pojave simptomi.

- Prekršitelji radnog vremena ako to čine redovito treba prijaviti Državnom inspektoratu koji će ih zatvoriti.

 - Propusnice za sve članove stožera su potrebne, potpisuje ih Načelnik stožera CZ, kao i za mobilizirane operativne snage sustava CZ.

- Stožer nije odgovoran zbog pojedinca koji traži propusnicu, a ima izdanu mjeru samoizolacije, takav pojedinac će snositi posljedice. Ukoliko od strane Stožera CZ postoji sumnja, treba provjeriti s policijom u policijskoj postaji (PP). Ukoliko ste znali u Stožeru da je u samoizolaciji, a dali ste propusnicu, tada je odgovoran potpisnik iz Stožera CZ.

- Održavanje okućnica na drugim općinama (samo nužni radovi ako se nešto dogodilo, netko prijavio, komunalni redar i sl. sve ostalo nije dopušteno)

- Sezonski poslovi koji se temelje na markicama, propusnice izdaju Stožeri CZ.

- Vrtni centri, rasadnici, trgovine dijelovima za poljoprivredne strojeve mogu raditi uz poštivanje svih propisanih uvjeta i mjera.

- Izdavanje propusnice OPG-u dozvoljen je i sa drugih jedinica lokalne samouprave (JLS). Dakle, Stožer CZ drugog grada/općine može izdati propusnicu.

 - Autopraonice smiju raditi, ali samo one koje rade vanjsko pranje, ne unutarnje.

- Odlazak po nekoga u stranu državu nije moguće. Državu mogu napustiti samo oni koji imaju pozivnicu poslodavca.

- Veterinari ne mogu izdavati propusnice nikome, osim poslodavac svojim veterinarima, a strankama Stožeri CZ

- Dolazak na otoke iz Zagreba može, bez obzira ako da li im je stradala imovina u potresu, ako nemaju svoju nekretninu na otoku onda ne može.

- Za starije i nemoćne osobe na otocima se brine Stožer CZ i Crveni Križ.

- Radnici ne smiju na otoke.

Pročitano 539 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija