NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 61 novozaražena osoba koronavirusom

U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 14:06)
Osnovan Boćarski klub Šarengrad

Sportska zajednica Iloka i Vukovarsko – srijemske županije s početkom kolovoza bogatija je za još jedan kub.

Naime, u Šarengradu je osnovan boćarski klub “Šarengrad”. Kako u Šarengradu trenutno nema terena za boćanje plan čelnika kluba je do proljeća slijedeće godine izgraditi terene, a onda od 2021. godine krenuti s natjecanjem u nekoj od boćarskih liga.

S obzirom na broj kubova Boćarski klub Šarengrad u početku će se natjecati u 2. županijskoj boćarskoj ligi. Za predsjednika novoosnovanoga kluba izabran je Pero Ćorić dok su za dopredsjednike kluba izabrani Zdravko Paić i Ivan Opuhač. Tajnik Boćarskog kluba Šarengrad je Igor Jurgec.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 12:44)
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)

Kune, 3. gardijska brigada, proslavile 29. obljetnicu osnutka

Tenkovi Kuna ratovali su diljem Hrvatske Tenkovi Kuna ratovali su diljem Hrvatske HINA

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade Hrvatske vojske "Kune" u Osijeku je obilježena 29. obljetnica osnutka ove postrojbe.

Zajednički vijenac položili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predstavnici Hrvatske vojske, Osječko-baranjske županije i Udruge veterana 3. gardijske brigade.

Ministar Krstičević podsjetio je kako je u Domovinskom ratu poginulo 385 pripadnika ove brigade te zahvalio na svemu što je ova "udarna postrojba Hrvatske vojske" učinila u obrani Slavonije i Hrvatske sudjelujući u svim ključnim vojnim operacijama. Istaknuo je kako tenkovska bojna "Kune" nastavlja tradiciju te brigade jer su kao suvremena i opremljena postrojba jamac mira i sigurnosti u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj. Krstičević je najavio da će Vlada prihvatiti inicijativu udruge veterana "Kuna" da glavni infrastrukturni most preko Drave na koridoru 5C, nakon puštanja u promet, nosi naziv te brigade.

Ministar Medved ocijenio je kako treba uložiti dodatni napor u pronalasku nestalih pripadnika ove postrojbe te zahvalio udruzi veterane na čuvanju tradicija i sjećanja na ratni put "Kuna", od obrane Slavonije 1991. godine, borbe za Vukovar, do njihove uloge u operaciji "Bljesak". Poručio je kako i dalje treba voditi računa o statusnim i svim drugim pitanjima vezanima uz hrvatske branitelje te na taj način očuvati od zaborava taj ključni dio novije hrvatske povijesti.

Zapovjednik Tenkovske bojne "Kune" bojnik Goran Anić kazao je kako je ova postrojba zakonita sljednica 3. gardijske brigade HV-a, danas je transformirana u modernu NATO osposobljenu postrojbu sa 70. tenkova, kao jedna je od najmoćnijih postrojbi HV-a.

Na novinarska pitanja o štednji novca ministar Medved je rekao kako je Ministarstvo branitelja smanjilo financijski limit za 70 milijuna kuna. To se u najvećem dijelu odnosi na posjet učenika osmih razreda osnovnih škola Vukovaru te privremeno zaustavljanje programa preventivnih sistematskih pregleda za hrvatske branitelje.

Pročitano 264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija