NAJNOVIJE
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)

Gradonačelnik čestitao Dan grada Vukovara

Polaganje vijenca na Memorijalnome groblju Polaganje vijenca na Memorijalnome groblju Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava čestitao je svim Vukovarcima Dan grada i blagdan njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova koji se, zbog provođenja mjera zaštite od koronavirusa, obilježava na neuobičajen, ali primjeren način.

 - Svim Vukovarkama i Vukovarcima koji žive u našemu gradu, ali i onima diljem svijeta, želim čestitati Dan grada i blagdan njegovih zaštitnika svetih Filipa i Jakova. Danas obilježavamo 789. rođendan, odnosno godinu kako je Vukovar dobio povelju slobodnog kraljevskog grada kao drugi grad na području RH što ukazuje na dugu tradiciju na koju uistinu možemo biti ponosni – poručio je gradonačelnik Penava. Podsjetio je i na brojne projekte s kojima se Vukovar ponosi, poput dovršetka izgradnje Vukovarskog vodotornja, obnove Radničkog doma u Borovu naselju, otvaranja pogona tvrtke Enikon Aerospace, a kao najveći problem istaknuo je neriješena pitanja iz prošlosti i neprocesuiranje ratnih zločina.

Dan grada crkva

Čelnici grada, predsjednik Gradskoga vijeća i Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara te dožupan Damir Barna položili su vijenac i upalili svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a potom su nazočili i svetoj misi u župnoj crkvi svetih Filipa i Jakova. Vukovarce je jutros, povodom Dana grada, iznenadila skladba Johanna Straussa Na lijepom plavom Dunavu koja je putem mobilnog razglasa emitirana po svim vukovarskim četvrtima, a također će proslava Dana grada Vukovara i završit tim taktovima doslovno na lijepom plavom Dunavu jer će mobilni razglas ovoga puta ploviti Dunavom na izletničkom brodu WaterbusMagenta od 18:30 do 19:15 sati.


Dan grada misa


Tijekom cijeloga dana Dana grada slavi se i u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji svojim posebnim programom slavljeničku atmosferu donosi u domove naših sugrađana i svih slušatelja.

Pročitano 163 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija