NAJNOVIJE
Rekordan broj oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije utvrđen je do sada najveći broj oboljelih od koronavirusa u jednom danu, čak 50. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 174 uzorka, a pozitivni su bili nalazi za 42 osobe iz Đakova, četiri iz Osijeka te po jedne osobe iz Belog Manastira, Belišća, Tenja i Višnjevca.

(Subota, 11 Srpanj 2020 12:39)
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)

Na facebook objave reagirala i KUPIDRGV

Na facebook objave reagirala i KUPIDRGV Foto: HRV arhiva

Priopćenjem za medije na objave na facebook profilu člana Gradskog odbora SDP-a Vukovar reagirala je i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, priopćenje donosimo u cijelosti.

- Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, točnije branitelji i stradalnici dužni su reagirati na sramotne i uvrijedljie izjave člana Gradskog odbora SDP-a Vukovar, Ivana Bečvardija. Isti putem privatnog Facebook profila, a na stranici Zorana Milanovića svojim komentarima poziva na govor mržnje, točnije klanje i ubijanje.
U nastavku citiramo spomenute izjave Ivana Bečvardija:

„Predsjedniče j...... im m...... Ustašku ima nas više nego njih. Bravoo“

„Opet treba blejburg dok vas se ne iskorijeni“

Ovakav govor mržnje i pozivanje na strašne zločine u demokratskoj Hrvatskoj državi i osobito poticanje na međusobnu mržnju kao i veličanje masovnih ubojstava hrvatskog naroda je nedopustiv i ne smije biti toleriran, a pogotovo ne od osoba, točnije članova izvršnih odbora bilo koje stranke, pa tako ni SDP-a.

Ovim putem prozivamo Milanovića kao najvišu instituciju i predsjednika svih građana RH i gospodina Bernardića kao predsjednika stranke SDP-a, također predsjednika Gradskog odbora SDP-a, gospodina Sabu te njegovog zamjenika gospodina Bošnjaka. Prozivamo i sve gradske vjećnike SDP-a grada Vukovara.
Dakle, sve gore navedene pozivamo da osude ovakav čin očite mržnje prema hrvatskom narodu, isto tako pozivamo i sve nadležne institucije da sukladno važećim zakonima RH pokrenu odgovarajuće mjere i radnje nad ovim govorom mržnje.

Važno je naglasiti činjenicu kako Milanoviću smeta grb i pozdrav „Za dom spremni“, pod kojim je obranjena naša država, ali mu ne smeta pozivanje na pokolj i ubijanje hrvatskog naroda!

Zahtjevamo od najviših institucija SDP-a pokretanje stegovne odgovornosti nad dotičnim! - stoji u priopćenju za medije kojeg potpisuje  predsjednik KUPDRGV Franjo Šoljić.

Pročitano 309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija