NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 61 novozaražena osoba koronavirusom

U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 14:06)
Osnovan Boćarski klub Šarengrad

Sportska zajednica Iloka i Vukovarsko – srijemske županije s početkom kolovoza bogatija je za još jedan kub.

Naime, u Šarengradu je osnovan boćarski klub “Šarengrad”. Kako u Šarengradu trenutno nema terena za boćanje plan čelnika kluba je do proljeća slijedeće godine izgraditi terene, a onda od 2021. godine krenuti s natjecanjem u nekoj od boćarskih liga.

S obzirom na broj kubova Boćarski klub Šarengrad u početku će se natjecati u 2. županijskoj boćarskoj ligi. Za predsjednika novoosnovanoga kluba izabran je Pero Ćorić dok su za dopredsjednike kluba izabrani Zdravko Paić i Ivan Opuhač. Tajnik Boćarskog kluba Šarengrad je Igor Jurgec.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 12:44)
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)

Penava: " Ovo je ipak grad heroja i naša je dužnost ostati uspravnima zbog njih i generacija koje dolaze"

Penava: " Ovo je ipak grad heroja i naša je dužnost ostati uspravnima zbog njih i generacija koje dolaze" Foto: Valerija Lozančić

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Vukovara Damir Barna, gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava,  zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, predsjednik Gradskog vijeća grada Vukovara Tomislav Šota, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih ogranaka vukovarskog HDZ-a napustili su članstvo HDZ-a te nastavljaju djelovati neovisno, potvrdili su na  konferenciji za medije.


-Ovo je za nas izuzetno težak i emotivan trenutak. Da, napuštamo HDZ to je sada već svima jasno, i to nam nije drago i mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege odabrati, naravno, ovo prvo. HDZ je odlučio nastaviti sramotnu šutnju kao i proteklih 29 godina. Okrenuo je leđa Vukovaru i tim činom pregazio vrijednosti žrtava. Stoga se svi mi zahvaljujemo na suradnji i krećemo svojim putem. Podsjećam, ovo je ipak grad heroja i naša je dužnost ostati uspravnima zbog njih i generacija koje dolaze. Ne samo da su nam okrenuli leđa i nastavili sa sramotnom šutnjom, već  su i od nas tražili da pustimo te teme i prepustimo zaboravu –  poručio je tom prigodom Penava dodajući kako sve što čine, čine iz ispravnih razloga. Naveo je tri glavna razloga istupanja iz HDZ-a.
-Prvi razlog odlaska je neprocesuiranje ratnih zločina, nitko u ovoj državi nije odgovarao za razoreni grad. Dugi razlog je gospodarski. Vukovar se konstantno koristi u marketinške svrhe. Treće i ključno, popis stanovništva. Još jednom je, nevjerojatnom odredbom da manjinci popisuju manjince, u političkoj trgovini između HDZ-a i koalicijskih partnera izdan Vukovar. Teret će ponovno snositi građani grada Vukovara. Ustupak prema koalicijskom partneru je stavljen ispred žrtve i interesa grada Vukovara – naglasio je Penava dodajući kako je isti petak kada je u Saboru donesen zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog domovinskog pijeteta, pao i dogovor da se u popis stanovništva ide po pravilima koja su unijela kaos u Vukovaru 2012. godine te trgovinu HDZ-a i SDSS-a.
 - Naši ciljevi su jasni, ja nikada nisam pričao priče. Svi mi koji smo ovdje, koji izlazimo iz HDZ-a, izlazimo u neovisnu stranku. Kako će se zvati i kako ćemo je oformiti, to je pred nama. Teza koju godinama provlačim je da su neke vrijednosti iznad politike i stranačke stege. Ovo je tektonika, ovo je krupan događaj, snažna poruka. Ovo nije hir ili ambicija jednog čovjeka. Ovo je krupna, teška odluka cijelog gradskog odbora iza koje su neprospavane noći, ali ovom odlukom zadnje maske padaju. Pozivam druge da smognu snage i hrabrosti i prate ovaj put-pozvao je Penava.

-Bivši predsjednik Josipović i drugi znaju što znači imati Vukovar protiv sebe. Nemojte se igrati s Vukovarom, nemojte se igrati s ovim ljudima. Iza nas stoji velika većina građana ovog grada. Tko krene loše, tko krene gazit... tko kreće đonom, dobit će lakat – poručio je Penava.

- Zašto je došlo do ove odluke, trebali bi upitati sve na vertikali HDZ-a iznad gradskog odbora – poručio je dosadašnji predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Vukovara Damir te također zahvalio svima na dugogodišnjoj suradnji i radu.

-Kao utemeljitelj  4. ogranka HDZ-a 1989. godine, nakon 30 godina i 5 mjeseci odlučio sam napustiti HDZ. Čekao sam da stranka, posebice njen sadašnji predsjednik Andrej Plenković,  počne poštivati različita mišljenja i uvaži rezultate unutarstranačkih izbora,  ali to nisam dočekao – poručio je Šota.

Pročitano 328 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija