NAJNOVIJE
U RH 57 slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama 93 osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 14:01)
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)
Penava građanima: Izađite na birališta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava glasovao je na parlamentarnim izborima na biračkome mjestu u OŠ Antuna Bauera u Vukovaru.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:47)
Obilježena 13. godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru obilježena je 13. godišnjica smrti hrvatskoga branitelja pukovnika Marka Babića.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:40)
U KBC-u Osijek jedna osoba na respiratoru

Na području Osječko-baranjske županije 230 osoba aktivno je na koronavirus. 

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 11:06)
U Vukovaru 3 nove pozitivne osobe na COVID-19, 10 novozaraženih na području cijele županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 4 osobe iz Rokovaca i 3 osobe iz Vukovara).

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 10:13)
Hrvatska bira 10. saziv Sabora

Hrvatski građani danas izlaze na birališta. Oko 3,8 milijuna građana koji imaju pravo glasa imaju mogućnost izabrati 10. saziv Sabora. Ove godine u posve novim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, velikog broja građana u samoizolaciji, ali i sve većeg broja zaraženih.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 07:21)

Obilježen Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata obilježen je Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Vijence su položili izaslanstvo grada Vukovara  na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom i izaslanstva HV-a i MORH-a.

-Danas ovdje odajemo priznanje poginulim braniteljima na 29. godišnjicu  Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana državnosti RH. Ujedno danas proslavljamo i Dan Hrvatske kopnene vojske  koja je jedna od sastavnica Oružanih snaga RH. Time našim braniteljima dajemo poštovanje jer su  oni svoje živote  položili za obranu RH i pokazali kako se brani Domovina.- rekao je brigadir Dragan Pondeljak, načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade HV.

Podoljak

Vijenac su položili i svijeću upalili gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić. Čestitajući pripadnicima OS RH njihov dan kao i pripadnicima Hrvatske kopnene vojske, gradonačelnik Penava podsjetio je na važnost Vukovara i njegove obrane u Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske vojske.

-Hrvatska vojska neraskidivo je povezana sa gradom Vukovarom,  jer su u vrijeme Domovinskoga rata, u danima borbe  za slobodu i neovisnost hrvatske države  upravo ovdje u Vukovaru bili prvi začeci korijena hrvatske kopnene vojske. Kao pokretač svega bila je hrvatska policija i njen  rezervni sastav, a zatim i  Zbor narodne garde. Već na samim početcima stvaranja hrvatske vojske ovdje u Vukovaru se događala najveća i najkrvavija bitka Domovinskoga rata u okolnostima nepostojanja one prave  i uvježbane vojske. Prisjetimo se da su prvu obranu svojih domova formirali upravo sami Vukovarci braneći  svoje domove i svoje obitelji  od velikosrpske agresije i tada nadmoćnije JNA uz koju su bile i srpske paravojne postrojbe. Svojom hrabrošću oni su omogućili ostatku Hrvatske ustrojavanje hrvatskih postrojba, njihovo naoružavanje i uvježbavanje kako bi našu domovinu mogli obraniti o velikosprskog agresora, najprije kroz vojno-redarstvenu akciju Bljesak, a potom i Oluju gdje su pokazali svoju snagu i time stvorili preduvjete za mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja i vraćanje preostalog okupiranog teritorija Slavonije, Baranje i Srijema u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske .- podsjetio je gradonačelnik Penava.

Pročitano 125 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija