NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 50 novozaraženih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 14:14)
HGK: Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka

Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara. Pšenica je jedna od rijetkih samodostatnih kultura jer se hrvatske potrebe za pšenicom kreću oko 400 tisuća tona, što znači da ćemo za izvoz imati oko 350 tisuća tona, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 12:55)
U OBŽ 3 novopozitivne osobe

Na području Osječko-baranjske županije tri su osobe novopozitivne na koronavirus. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 09:33)
U županiji 7 novooboljelih; jedna iz Vukovara

Na području Vukovarsko-srijemske županije 7 je novoboljelih od koronavirusa.

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:14)
U Vukovaru među zaraženima od koronavirusa i dijete

U priopćenju Stožera civilne zaštite grada Vukovara navode kako je u Vukovaru 11 pozitivnih osoba na koronavirus. Jedna osoba zaražena malodobno je dijete. 

(Nedjelja, 12 Srpanj 2020 08:04)
Nove mjere od ponedjeljka, maske obvezne u trgovini i ugostiteljstvu

Stožer civilne zaštite uvodi novu, nužnu mjeru obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:23)
U Republici Hrvatskoj 140 novooboljelih osoba od koronavirusa

U priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stoji kako je u protekla 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088.

(Subota, 11 Srpanj 2020 14:08)

Učenice Gimnazije Vukovar predstavljale Hrvatsku u EU debati

Prošle godine u svibnju održana je prva debata u Gimnaziji Vukovar na kojoj su se učenici ove škole prvi puta iskušali u debatiranju na temu bacanja hrane, pod vodstvom predstavnice Centra za edukaciju i informiranje potrošača, Tanje Popović Filipović i profesorice Kristina Kristek iz vukovarske Gimnazije. Upravo su vukovarski gimnazijalci odabrani kao najbolji među pet srednjih škola u Hrvatskoj koje su sudjelovale u izboru, kako bi predstavili svoju zemlju na EU debati.

Mladi iz Hrvatske, Rumunjske, Litve, Latvije, Bugarske i Estonije debatirali su na temu bacanja hrane tijekom pandemije. Debata se provodila u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

-Hrvatsku su predstavljale Lucija Kolar i Naomi-Marie Spork, učenice Gimnazije Vukovar. Mladi su branili dvije argumentacije: DA – to je prilika za promjenu i NE – izolacija nije promijenila ništa. Dotakli su se globalnih posljedica otpada od hrane i razgovarali o vezi između potrošnje hrane (i otpada), širenja agroindustrije (šuma) i širenja koronavirusa. Debata se mogla pratiti uživo preko Youtube kanala. Sudionici su iznosili svoje stavove, postavljali pitanja jedni drugima i odgovarali na pitanja stručnog žirija i sve to na engleskom jeziku. Gimnazijalka Lucija Kolar osvojila je 4. mjesto i time ponosno predstavila svoju školu, Gimnaziju Vukovar, grad Vukovar i Hrvatsku- rekla je prof. biologije i kemije Kristina Kristek.

Ponosna na učenike Gimnazije ponosna je i ravnateljica Giana Marović Zeko.

-Ponosni smo na naše učenike koji svakim svojim sudjelovanjem, kako u ovom projektu tako i u mnogim drugim, ostave trag, što je velika čast za školu. Da radimo na ekološkoj osviještenosti pokazuje i prošlogodišnji uspjeh u organizaciji 1. vukovarskog plogginga i sudjelovanju velikog broja učenika, ali i građana. Kao eko škola nastavit ćemo i dalje razvijati potrebu očuvanja okoliša kod svih dionika kao i poticati smanjenje otpada na izvoru nastanka jer poticajno ozračje izgrađuje učenike te smo sigurni da je i ovo poticaj za neki novi ponos naše škole- poručila je ravnateljica Marović Zeko.

Pročitano 143 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija