NAJNOVIJE
Tri kršenja mjere samoizolacije

Kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska, u protekla 24 satapolicijski službenici su utvrdili tri kršenja mjere samoizolacije.

(Utorak, 14 Srpanj 2020 12:32)
Gorilo u Vukovaru i Privlaci

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćili su o dva požara u posljednja dva dana na našem području.

(Utorak, 14 Srpanj 2020 12:24)
Završava projekt pomoći beskućnicima

Krajem ovoga mjeseca završava provedba projekta Pravna i psihosocijalna pomoć i podrška beskućnicima s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Trajao je godinu dana, a provodila ga je Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u partnerstvu s Društvom Crvenog križa Osijek te Centrom za socijalnu skrb Vukovar uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

(Utorak, 14 Srpanj 2020 11:45)
Deset novozaraženih s područja Đakova, Osijeka i Valpova

Deset je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata, priopćio je Stožer civilne zaštite.

(Utorak, 14 Srpanj 2020 10:41)
Stožer VSŽ: Devet pozitivnih osoba na covid-19

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba na COVID-19 i to 6 osoba iz Ivankova, 1 iz Cerića, 1 iz Nuštra i 1 iz Otoka, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Utorak, 14 Srpanj 2020 09:20)
Beroš: Testovi na koronavirus 50 posto jeftiniji

Ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak je rekao da se već sredinom ovog ili početkom sljedećeg tjedna mogu očekivati 50 posto jeftiniji testovi na koronavirus, koji sada privatno stoje 1500 kuna, prenosi Hina.

(Utorak, 14 Srpanj 2020 08:46)
Beroš: Imamo 53 nova slučaja, nastavljamo suživot s virusom, moramo biti oprezni!

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 53 novozaraženih koronavirusom, pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.145, a nema novih umrlih osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 13 Srpanj 2020 14:57)

Stožer civilne zaštite do daljnjeg zabranio posjete vinkovačkoj i vukovarskoj bolnici

Zbog povećanog broja zaraženih COVID-19 virusom u Osječko-baranjskoj županiji, ali i zbog najnovijeg slučaja zaraze jedne osobe koronavirusom u Vukovaru, vukovarsko-srijemski Stožer civilne zaštite odlučio je do daljnjega zabraniti posjete vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici i Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.

O najnovijoj mjeri županijskog Stožera civilne zaštite, ravnateljica vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice  dr. Vesna Bosanac naglasila je kako ona ima za cilj štititi bolnice od mogućeg ulaska COVID-a 19 virusa u ove zdravstvene ustanove.  

-To je dobra mjera, jer ćemo na taj način još više štititi bolnicu, a Stožer je vjerojatno na takvu odluku ponukala najnovija pojava koronavirusa u Vukovaru kod osobe koja se zarazila u susjednoj Republici Srbiji prije tjedan dana. Uzeli smo nalaze svih njenih kontakata pa ćemo vidjeti rezultate. Činjenica jeste da nam se sada pojavljuju uvezeni slučajevi, a budući da mi imamo otvorene granice sa Srbijom i BiH, za očekivati je da će takvih slučajeva biti još- rekla je dr. Bosanac.

Naglasila je kako Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar obavlja uredovno sve preglede pacijenata te da bolničke trijažne ambulante rade punim kapacitetima jer kroz njih moraju prolaziti svi pacijenti koji dolaze na preglede u bolnicu, a  također do danas kroz njih su morale proći i sve osobe koje su išle u posjetu bolesnicima u bolnicu.

-Mi smo sada u bolničkim specijalističkim ambulantama počeli raditi punim kapacitetom, pacijentima koji dolaze, uzimaju se podatci i mjeri se temperatura. Prosječno kroz naše trijažne ambulante dnevno prođe oko 900 osoba, a samo u protekla 24 sata kroz trijažne ambulante prošlo je 1.033 osobe.-rekla je Bosanac

Poručila je sugrađanima da i dalje ostanu odgovorni i da se suzdrže od odlaska u kupovinu u susjedne zemlje, BIH i Republiku Srbiju  te da  potrebnu kupovinu obave u najbližim trgovinama u mjestima u kojima žive.

Pročitano 147 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija