NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 10:12)
U VSŽ šest novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na COVID-19. Tri novooboljele osobe su iz Vinkovaca, jedna iz Vukovara, jedna iz Soljana te jedna osoba s boravištem u drugoj županiji.

(Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 09:05)
Svečanim mimohodom završile 55. Vinkovačke jeseni

Svečanim mimohodom kojim su ulicama Vinkovaca prošli članovi 31 KUD-a iz Vukovarsko-srijemske županije, 25 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 30 konjanika, u Vinkovcima su u nedjelju završile 55. vinkovačke jeseni, prenosi Press032.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 13:58)
U Hrvatskoj potvrđeno 197 novih slučajeva koronavirusa, preminule četiri osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 197 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od subote su preminule četiri osobe - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 10:20)
U Osječko-baranjskoj županiji sedam novooboljelih osoba

Tijekom protekla 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 273 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:59)
Jedna novopozitivna osoba u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19 i to iz Vođinaca. Preminulih osoba nema.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:09)
Enna Vukovar – Dubrovnik 3:0

Na startu nove sezone odbojkašice Enne Vukovar su bez većih teškoća pobijedile Dubrovnik 3:0. Po setovima 25:19, 25:20 i 25:17. Početak prvenstva i ova utakmica očekivana je s puno nepoznanica jer odbojkašice Enne u cijelom pripremnom razdoblju nisu odigrale niti jednu prijateljsku utakmicu. 

– Ovo nam je praktički prva utakmica s ovom ekipom. Ove godine smo u totalno drugom, pomlađenom sastavu tako da mogu biti zadovoljna s prikazanim. Imamo dvije nove igračice, ali u odnosu na prošlu godinu imamo četiri igračice manje. Pokušat ćemo pomladiti ekipu da bude raznovrsnija. Još je Marijeta tu koja je starija i koja vodi ekipu. Vidjet ćemo kako će se odvijati liga. Dubrovnik je mlada, perspektivna ekipa koja je ušla u Superligu i pošto je to moj radni grad, ja im želim uspjeh u prvoj godini u Superligi – rekla je Ivana Đamarija trenerica ŽOK Enna Vukovar. Enna Vukovar Dubrovnik2 objavljeno

U ostalim susretima: Dinamo – Olimpik 3:0, Brda – Marina Kaštela 1:3, Split – Kaštela 0:3,Mladost - Poreč 3:0. Rijeka CO i Osijek igraju 20. rujna 2020.Enna Vukovar Dubrovnik objavljeno

(Subota, 19 Rujan 2020 22:08)

Grad Vukovar osigurao 800.000,00 bespovratnih potpora u poljoprivredi

Grad Vukovar raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2020. godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela državnih potpora povezanih s primarnom proizvodnjom te obuhvaća tri mjere namijenjene poljoprivrednicima koji tek namjeravaju realizirati prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara i dodjela potpora male vrijednosti koje su razrađene u 4 mjere i namijenjene su poljoprivrednicima koji djeluju u sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda, a već imaju realizirana prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara.

-Moram reći kako smo s ovim mjerama krenuli prije 6 godina. U početku je bilo  raspoloživo 500.000 kn, dok je ove godine iz proračunskih sredstava osigurano 800.000 kuna. Iskorištenost sredstava iz godine u godinu se povećavala što pokazuje podatak da je 2015. godine iskorišteno 9,65% raspoloživih sredstava dok je 2019. godine iskorišteno 99,67%. Nastojimo upravo kroz ovakve mjere pripomoći OPG-ovima, osobama koje stvaraju jednu dodanu vrijednost odnosno proizvode po kojima je vukovarski kraj prepoznatljiv te sadržavaju gospodarsku aktivnost na području grada Vukovara i upošljavaju sebe ili svoje bližnje – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček .

Kroz mjere iz poziva prethodnih godina  poljoprivrednicima su se sufinancirali troškovi u intenzitetu od 50-80%, ovisno o mjeri.

Najiskorištenija mjera u gotovo svim godinama bila je mjera namijenjena pčelarima što pokazuje broj zahtjeva i sklopljenih ugovora.

-Ono što je jako važno, nastojali smo kroz inicijativu Grada Vukovara osnovati i dvije zadruge, Zadrugu vukovarska vina i Vrhunsko vukovarsko, kako bi upravo preko tih zadruga pomogli našim proizvođačima vina, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i njihovim proizvodima olakšati lakši izlazak na tržište. Vjerujem da će se i ove godine brojni poljoprivrednici javiti na poziv i da će ove mjere ponovno pasti na plodno tlo. Uz sredstva iz ovog Javnog poziva Grad je osigurao i 3,5 milijuna kuna koji su raspisani u Javnom pozivu za poticajne mjere obrtnicima i poduzetnicima kako bi zadržao gospodarsku aktivnost na jednom visokom nivou što i pokazuje da unatoč korona krizi broj uposlenih u Vukovaru je gotovo identičan broju uposlenih u odnosu na isto razdoblje prošle godine - rekao je Pavliček.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić upozorila je sve poljoprivrednike odnosno sve one koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom da obrate pažnju na sve nove mjere jer je program drugačiji u odnosu na prethodne godine.

-Morali smo se uskladiti s direktivama Europske unije pa je program drugačiji. Ove godine imamo sedam mjera koje sadržavaju gotovo sve što je bilo i prethodnih godina samo su malo drugačije koncipirane. Prve tri mjere su državne potpore i to je dio gdje poljoprivrednici posebno moraju obratiti pažnju. Kod prve tri mjere nije moguće refundirati troškove kako smo do sada to radili nego je potrebno popuniti prijavni obrazac i pribaviti ponude za sve ono što se planira investirati odnosno raditi. Tek nakon što predaju obrazac mogu ići u samu realizaciju investicija. Ostale četiri mjere su potpore male vrijednosti i to je refundacija troškova koji su nastali od 1. siječnja 2019.godine - istaknula je Grubišić.

Pročelnica Grubišić rekla je kako je do sada maksimalni iznos sredstava po OPG-u iznosio 50.000 kuna, a ove su godine sredstva podignuta na 80.000 kuna što omogućuje značajnije investicije.

Javni poziv otvoren je do 1. prosinca 2020. godine ili do iskorištenja sredstava.

Pročitano 178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija