NAJNOVIJE
Dobrovoljno darivanje krvi 30. 11. 2020. od 9 do 13 sati

Akcija dobrovoljnog davanja krvi bit će održana u ponedeljak, 30. studenog 2020. godine od 9 do 13 sati u prostorijama Crvenog križa Vukovar – izvijestili su iz Gradskog društva crvenog križa Vukovar.

(Nedjelja, 29 Studeni 2020 23:01)
Općina Nuštar: Podignut cenzus za božićnicu umirovljenicima

Vijeće Općine Nuštar donijelo je Odluku o isplati prigodnog božićnog dara, božićnice, umirovljenicima i osobama preko 65 godina, koje ne primaju nikakvu mirovinu. Božićnica se isplaćuje pod uvjetom da imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Nuštar, da su u invalidskoj ili starosnoj mirovini, a da iznos mirovine ne prelazi 2.500,00 kuna ili nemaju nikakvu mirovinu, a imaju preko 65 godina – stoji na službenoj web stranici Općine Nuštar.

(Nedjelja, 29 Studeni 2020 21:37)
Gradonačelnik Ivan Penava upalio 1. adventsku svijeću

Već 23 godinu za redom Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom Vukovar, Javnom ustanovom u kulturi Hrvatski dom Vukovar te s Turističkom zajednicom, uz stalnu potporu Grada Vukovara organizira vukovarske adventske svečanosti.

Blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve svijeće započele su ovogodišnje adventske svečanosti. 

(Nedjelja, 29 Studeni 2020 19:44)
Miroslav Bojko novi je trener HNK Vukovar 1991

Miroslav Bojko (49) je u HNK Vukovar '91 igrao 2000. godine kada je klub igrao u 1. HNL.

Bojko, tada 29-godišnji ofenzivac, za Vukovar je u 12 utakmica zabio tri gola. Najbolji nogomet karijere igrao je u svojoj Cibaliji i Širokom Brijegu.

Trenersku karijeru rođeni Vinkovčanin započinje prije osam godina kao pomoćni trener Samiru Toplaku u Cibaliji, a kao prvi trener istog kluba se okušao u sezonama 2012./2013 i 2015./2016. Najduže se u jednom klubu zadržao od 2016. do 2019. kada je vodio Dugopolje te u 81 utakmici u prosjeku osvajao 1.36 bodova po utakmici.

Miroslav u Vukovar stiže praktički iz Moldavije u kojoj je imao posljednji angažman kao pomoćnik Zoranu Zekiću u Sheriffu iz Tiraspola, nedodirljivom lideru te zemlje. Zekić i Bojko Sheriff su ostavili uvjerljivo na prvom mjestu, a nakon što se bivši Osijekov trener odlučio vratiti doma, za njim je pošao i Bojko kojeg sada čeka veliki izazov u vukovarskom trećeligašu.

(Nedjelja, 29 Studeni 2020 15:55)
Ravnatelj vinkovačke bolnice poziv uputio svim nezaposlenim sestrama i njegovateljima

Ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić pozvao je sve nezaposlene sestre i njegovatelje da im se jave s obzirom na pojačane potrebe u slučaju aktiviranja dodatnih smještajnih kapaciteta za oboljele od koronavirusa - prenosi Press032.

U izjavi za HTV Šporčić je kazao kako je vinkovačka bolnica trenutno na dvije trećine popunjenih Covid kapaciteta.

- Bit ćemo spremni za prihvat novih bolesnika i širenje kapaciteta ako bude potrebe. Najveći su problem medicinski djelatnici, njih moramo čuvati - poručio je.

Podsjetio je kako se najteži bolesnici, oni koji koriste respirator, prevoze u Respiratorski centar u KBC Osijek, a tamo će od ponedjeljka biti upućen i dio osoblja vinkovačke bolnice. Napomenuo je kako se pokušava organizirati tercijarni centar u hostelu Dubrovnik u sklopu Memorijalnog centra u Vukovaru gdje bi se smjestili bolesnici s blažim simptomima.

- Tu nam je najveći problem kadar te pozivam sve nezaposlene njegovatelje, medicinske sestre da nam se jave kako bi nam pomogli - kazao je Krunoslav Šporčić.

(Nedjelja, 29 Studeni 2020 14:12)
U Hrvatskoj 2919 slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo je 57 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2919 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 23062.

(Nedjelja, 29 Studeni 2020 10:49)
U OBŽ novopozitivno 180 osoba, preminule četiri oboljele osobe

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 402 uzorka od kojih je 180 bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 29 Studeni 2020 10:37)

10. Međunarodna konferencija: Razvoj javne uprave

Dekan Sudarić: Javna uprava mora biti transparentna, brza i učinkovita Dekan Sudarić: Javna uprava mora biti transparentna, brza i učinkovita Foto: J. Vrdoljak

U organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru se održava dvodnevna deseta po redu Međunarodna konferencija „Razvoj javne uprave“ na temu Digitalizacija javne uprave.  

Katica Prpić, državna tajnica u Ministarstvu uprave je rekla kako je resorno ministarstvo uz donošenje strategija akcijskih planova zakonskog okvira pristupilo izradi i provođenju cijelog niza projekata koji će unaprijediti upravo taj dio poslovanja bilo da je riječ o poslovnim subjektima ili građanima koji surađuju s Javnom upravom. Neki od projekata su: e-poslovanje, e-upisi, e-potpis, e-pečat, e-novorođenče, e-kvaliteta i cijeli drugi niz projekata.

- Hrvatska se trudi sustići ostale europske zemlje po pitanju digitalizacije. Neke zemlje su razvijenije, a sa nekim smo zemljama uz bok – izjavila je Prpić.

Dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, Željko Sudarić je izrazio zadovoljstvo što se 10. Međunarodna konferencija održava u mjesecu kada Veleučilište slavi 15 godina postojanja. Stoga su pozvali najeminentnije profesore iz područja Javne uprave sa sva četiri Sveučilišta u RH: Osijek, Rijeka, Zagreb i Split koji su sudjelovali u panel raspravi „Europeizacija upravnog prava“.

- Kada smo prije godinu dana s ondašnjim ministrom uprave, a današnjim ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom dogovarali ovogodišnju temu nismo znali da ćemo se zbog pandemije koronavirusa morati uključiti u digitalizaciju, prije svega nastave ali smo i omogućili našim studentima da se preko aplikacije upišu na Veleučilište i naš studentski dom. Dakle, naglasak je na digitalizaciji javne uprave kako bi ona bila transparentna, brza i učinkovita našim građanima – rekao je dekan Sudarić.

Sudionicima konferencije se obratila i zamjenica gradonačelnika Vukovara, Ivana Mujkić koja je poseban naglasak stavila na obnovu zgrade Radničkog doma u Borovo naselju gdje bi Veleučilište trebalo preseliti. S ponosom je naglasila kako je proces javne nabave završen te će se kroz 20-tak dana potpisati Ugovor o izvođenju radova.

- Završetak obnove će omogućiti Veleučilištu da dalje razvija svoje programe, u što ne sumnjam, jer imaju stručnost i entuzijazam. Kada je riječ o digitalizaciji, ono je ulaganje u obrazovanje mladih i dodatni poticaj za njihovo usavršavanje kako bi bili još bolji u onome što rade. Smatram da javna uprava postaje, a i trebala bi biti što efikasnija s obzirom se učestalo priča o smanjenju broja djelatnika, zato će biti važno da oni koji tu rade budu educirani, stručni, brzi i efikasni- naglasila je Mujkić.

Konferenciji su nazočili i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, državni tajnik  u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikola Mažar i župan Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Pročitano 208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija