Ispiši ovu stranicu

PRONI centar za socijalno podučavanje provodi program "Prevenko"

PRONI centar za socijalno podučavanje provodi program naziva “Prevenko“ s učenicima 8. razreda osnovnih škola.

Program za cilj ima  doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije i započinje se s provedbom ciklusa radionica s učenicima 8. razreda OŠ Negoslavci, OŠ Mitnica te OŠ Nikole Tesle Mirkovci na temu prevencije ovisnosti.

Ciklus tematskih radionica, koje će obuhvatiti 4 vrste ovisnosti – alkohol, droge, moderne tehnologije i kockanje, imaju za cilj podići razinu svijesti i informiranosti učenika o ovisnostima i štetnostima koje uzrokuju te potaknuti ih na aktivnu ulogu u provedbi preventivnih programa u školi temeljenu na vršnjačkoj metodologiji.

Ciklus radionica započeo je 21. rujna u OŠ Negoslavci, a isti provode djelatnici PRONI Centar za socijalno podučavanje. Početkom listopada ciklusi radionica održat će se u OŠ Mitnica te OŠ Nikole Tesle Mirkovci, a potom će uslijediti priprema učenika za provedbu vršnjačkih kampanja u školama koje će se provesti tijekom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15.studenog do 15.prosinca. Inače, program „Prevenko“, u trajanju od 3 godine provodi se u partnerstvu i suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama – OŠ Mitnica, OŠ Nikole Tesle Mirkovci i OŠ Negoslavci, Policijskom upravom Vukovarsko-srijemskom, Udrugom za borbu protiv ovisnosti “NE–ovisnost” iz Osijeka te Vijećem za prevenciju Grada Vukovara, a nositelj programa je PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Pročitano 814 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI