NAJNOVIJE
Dodjela potpore samostalnim umjetnicima

Vlada je odlučila dodijeliti potpore samostalnim umjetnicima, samozaposlenima i nezavisnim profesionalcima u kulturi te je zadužila Ministarstvo financija i Ministarstvo kulture i medija da u ovoj godini osiguraju dodatnih 20 milijuna kuna za izravne potpore kulturnom sektoru – prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 17:06)
ANKETA: Hoće li se cijepiti Vukovarci?

Do sredine siječnja prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj je primilo 45.906 osoba, sada je počelo docjepljivanje drugom dozom onih koji su već primili prvu dozu cjepiva tvrtke Pfizer.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 16:05)
Zatečen u prometu unatoč izrečenoj sudskoj zabrani upravljanja vozilom

Policijski službenici Policijske postaje Otok dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54. godišnjakom iz Komletinaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ne izvršavanje sudske odluke iz članka 311. stavka 2. KZ RH-e - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

Još 10. prosinca 2020. godine u Komletincima, ulica Braće Radića, policijski službenici ove Uprave su u nadzoru prometa zaustavili osobno vozilo marke Škoda vinkovačkih  registarskih oznaka, kojim je upravljao 54. godišnjak te su mu utvrdili nepropisno upravljanje osobnim automobilom za vrijeme dok mu je u skladu sa pravomoćnom presudom Općinskog suda u Vinkovcima izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Protiv 54. godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 15:39)
Prijavljeno oštećenje ugostiteljskog objekta u Vinkovcima

U razdoblju od 15. do 16. siječnja 2021. godine u ulici Kralja Zvonimira u Vinkovcima došlo je do oštećenja ulaznih vrata ugostiteljskog objekta, koji nije otvoren zbog poštivanja odluka Stožera civilne zaštite vezanih za epidemiju – izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 15:35)
Uhićene dvije osobe zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63- i 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Temeljem sudskog naloga provedene su dvije pretrage, izvijstila je policija. 

U subotu, 16. siječnja 2021. godine u Vinkovcima policija je provela pretragu doma, drugih prostorija i jednog osobnog automobila 54-godišnjaka, pri čemu su pronađene četiri automatske puške s tri pripadajuća prigušivača, jednu strojnicu s pripadajućim prigušivačem i jedan automatski pištolj s pripadajućim prigušivačem, ukupno 13 pripadajućih spremnika te više stotina komada raznovrsnog streljiva.

U drugoj pretrazi doma i drugih prostorija u Vinkovcima obavljenoj 17. siječnja pronađena su dva pištolja i jedan pripadajući spremnik, tri ručne bombe i jedno tijelo rasprskavajuće mine, pet spremnika za automatske puške, te nekoliko stotina komada raznovrsnog streljiva.

U obje pretrage policija je privremeno oduzela svo navedeno oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo.

Osumnjičeni 63- i 54-godišnjak su 17. siječnja u 18 sati predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 15:22)
Obavijest redovnim studentima s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vukovarsko-srijemska županija će u 2021. godini sufinancirati prijevoz vlakom redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji od mjesta stanovanja do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj - izvijestili su Vukovarsko-srijemske županije. 

1. Redovni studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na 4 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca.

2. Redovni studenti koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split i druga mjesta) imaju pravo na 2 besplatne povratne karte tijekom kalendarskog mjeseca.

3. Redovni studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na besplatnu mjesečnu kartu.

Mjesečne karte kupuju se isključivo na putničkim blagajnama kolodvora Vinkovci, a pojedinačne prijevozne karte na putničkim blagajnama i u vlaku.

Studenti koji žele ostvariti pravo sufinanciranja prijevoza trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a (ukoliko do sada nisu) i kupiti potreban profil za studente Vukovarsko-srijemske županije. Profil po cijeni od 50 kn student plaća sam i vrijedi za kalendarsku 2021. godinu (kupljeni profil bilježi sva studentova sufinancirana putovanja).

Profil Vukovarsko-srijemske županije studenti će moći izraditi isključivo na kolodvoru Vinkovci uz predočenje osobne iskaznice (prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije) i dokaza o redovnom studiranju.

Sufinanciranje prijevoza trajat će do 31.12.2021. godine ili do utroška novčanih sredstava. Ukoliko student bude zlorabio putovanja u dogovoru VSŽ s HŽPP-om izgubit će ostvareno pravo.

Za sve informacije javiti se na kontakt broj:

Kolodvor Vinkovci - 032 530 160 ili

Odjel za sport, mlade i demografiju - 032 344 300

mail: [email protected]

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 14:01)
Učenici OŠ Vladimir Nazor, od danas u energetski obnovljenoj školi

Osnovna škola Vladimir Nazor iz Vinkovaca našla se među brojnim projektima energetske obnove u gradu na Bosutu. Projekt je priveden kraju, tako da učenici drugo polugodište započinju u novoobnovljenim učionicama.

(Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 12:20)

Obnavlja se Radnički dom u Borovu Naselju - radovi vrijedni 60 milijuna kuna

Obnavlja se Radnički dom u Borovu Naselju - radovi vrijedni 60 milijuna kuna Foto: Marija Molnar

Posljednjih mjesec dana u punom su jeku radovi na obnovi i rekonstrukciji zgrade Radničkoga doma u Borovu Naselju. Time je ujedno označen i konačni oporavak ovoga dijela grada jer je većina infrastrukture uništene u Domovinskome ratu u međuvremenu obnovljena. Zgradu je izvorno, 30-tih godina prošloga stoljeća dao graditi industrijalac Jan Bata i od tada je Radnički dom predstavljao žilu kucavicu oko koje su se okupljale generacije građana Vukovara u poslovnom, kulturnom i svakom drugom društvenome smislu. Ovdje će nakon obnove biti smješteno Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, a gradilište je danas, u pratnji zamjenika i suradnika obišao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

REVITALIZACIJA GRADSKE ČETVRTI BOROVO NASELJE

- Ovo je jedan od kapitalnih projekata u sastavu Intervencijskoga plana Grada Vukovara iz EU fondova. Iznimno je značajan za nas, a posebno zadovoljstvo izražavam zbog ozbiljnoga pristupa poslu izvođača radova kao i dosad učinjenim i uvjeren sam da će zgrada biti obnovljena u zadanim rokovima. Dobit ćemo moderan prostor u kojemu će velučilište nastaviti širiti programe, a u njihovu sadašnju zgradu plan je smjestiti policijsku postaju. Na taj bi način sve državne institucije bile smještene u Županijskoj ulici, činile logičnu cjelinu, a građanima bi se znatno olakšalo obavljanje redovnih poslova. Ovo je prekrasna priča kojom ćemo Vukovar dići na značajno bolju razinu po pitanju studentskoga života i kvalitete studiranja u Vukovaru - izjavio je Penava.

Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i tri etaže od ukupno 6960 četvornih metara zatvorenoga dijela. U prizemlju je planirana velika konferencijska trodjelna dvorana s knjižnicom, a na katovima učionice i uredi za predavače. Kompletno će biti uređena i okolica zgrade s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina. Kako se moglo čuti tijekom obilaska gradilišta, rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirat će se gradska četvrt Borovo Naselje kao i proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi te povećati standard Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja. Projekt će imat značajan utjecaj na fizičku, društvenu i gospodarsku regeneraciju grada Vukovara, omogućiti bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima.

VRAĆANJE STAROGA SJAJA

- Ovim projektom vraćamo stari sjaj Borovu Naselju kakav je imao prije Domovinskoga rata, a kao nekadašnja četvrt okupljanja mladih ponovno će to postati smještanjem veleučilišta u ovu zgradu. Unatoč hladnom vremenu i pandemiji COVIDA-19, Vukovar je, usudio bih se reći, najveće gradilište u ovom dijelu Hrvatske. Naime, uskoro kreće izgradnja parkirališta kod bazena, novog atletskog stadiona, nerazvrstanih cesta u četvrti Sajmište, nekolko ulica na Mitnici kao i u Sotinu. Nastavit ćemo s ovim aktivnostima i ovim tempom i u idućim mjesecima. Vukovar iz dana u dan mijenja svoj izgled na dobrobit svih građana – istaknuo je zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček.

Ugovor ukupne vrijednosti 59.254.968,68 kuna potpisan je 15.rujna 2020. godine s izvođačem radova - tvrtkom Iver d.o.o., a rok izvođenja radova je 20 mjeseci. Do sada su izvedeni radovi čišćenja otpada i nepotrebnog sadržaja, demontaže postojećeg sadržaja, skidanja obloga i rušenja zidova, demontaže obloga podova te urbane opreme. Za bliže naredno razdoblje od mjesec dana planirana je daljnja demontaža, ali i početak zidarskih radova i betoniranja.

VANJSKI IZGLED KAO 1936.GODINE S MODERNIM DETALJIMA

Glavna inženjerka gradilišta Sandra Letica pojasnila je da na obnovi objekta trenutno radi 60-tak zaposlenih od kojih je 30 posto iz Vukovara i okolice, a u pripremi imaju i 40-tak radnika. Upitana o konačnom izgledu Radničkoga doma, istaknula je kako će zgrada zadržati najveći dio vanjskoga izgleda iz 1936. godine.

- Ostaje kompletna vanjska opeka, vanjski dio izgleda s konstrukcijom, a u prvobitni izgled vraća se i krovna konstrukcija. Dakako, bit će dodani i neki moderni elementi u smislu aluminijske fasade i energetske učinkovitosti – rekla je Letica.  

Pročitano 242 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija