NAJNOVIJE
Milanović: Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u Europsku uniju

Predsjednik RH Zoran Milanović u utorak je razgovarao s predstavnicima braniteljskih udruga, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih postrojbi te je poručio kako se pitanje nestalih mora riješiti prije ulaska Srbije u EU. 

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:47)
Umirovljenici će dobiti dodatak na mirovine od 400 do 1.200 kuna

Predstavnici Matice sindikata i Stranke umirovljenika dogovorili su u Vladi isplatu covid dodatka za umirovljenike koji će obuhvatiti 850.000 korisnika te neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata počinje krajem travnja.

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:36)
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Stožer: 1936 novooboljelih od koronavirusa, 25 umrlih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:08)

Lohinski: Cijepljeno je jako malo osoba jer smo dobili malu dozu cjepiva

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Kao i ostale zdravstvene ustanove na području Vukovarsko-srijemske županije, Dom zdravlja Vukovar jedan je od sudionika cijepljenja stanovništva.

Cijepljenje u toj zdravstvenoj ustanovi je do sada išlo u nekoliko faza. U prvoj fazi na području Doma zdravlja Vukovar cijepljeni su štićenici i djelatnici domova za starije i nemoćni, a potom i djelatnici u zdravstvu. U trećoj fazi, uz koju se paralelno odvijaju i prve dvije, kod liječnika obiteljske medicine cijepljene su osobe starije od 80 i više godina te kronični bolesnici sukladno broju dobivenog cjepiva, a cijepljenje će se nastaviti prema mlađoj populaciji sve do onih kojima ne prijeti ugroza. Po riječima ravnatelja vukovarskog Doma zdravlja, Ante Lohinskog, svi obiteljski liječnici imaju popis starijih osoba koje ih, nakon što dobiju određeni broj cjepiva pozivaju u svoje ambulante na cijepljenje.

- Do sada je cijepljeno jako malo osoba jer smo dobili malu dozu cjepiva, a ukoliko ponovo dobijemo manju dozu cjepiva, cijepljenja će se nastaviti u ambulantama. No, ukoliko dobijemo veću dozu cjepiva, odredili smo tri
punkta, u Iloku te u Vukovaru na Sajmištu i Borovu naselju u Ulici Blage Zadre. Ukoliko to ne bude dovoljno, Grad Vukovar je predložio da se cijepljenje organizira u Sportskoj dvorani u Borovu naselju - rekao je Lohinski dodajući kako će u cijepljenju sudjelovati svi liječnici obiteljske medicine, a po potrebi i liječnici specijalisti.

Lohinski kaže i kako se svi zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti na listu čekanja kod svog liječnika, a on će zvati pacijente s obzirom na prioritet. Također se mogu predbilježiti i putem aplikacije cijepise.zdravlje.hr preko koje se svatko može prijaviti za cijepljenje protiv COVIDA-19.

Pročitano 110 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija