NAJNOVIJE
Umirovljenici će dobiti dodatak na mirovine od 400 do 1.200 kuna

Predstavnici Matice sindikata i Stranke umirovljenika dogovorili su u Vladi isplatu covid dodatka za umirovljenike koji će obuhvatiti 850.000 korisnika te neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata počinje krajem travnja.

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:36)
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Stožer: 1936 novooboljelih od koronavirusa, 25 umrlih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:08)
U OBŽ jedna osoba preminula, a novopozitivne su 53 osobe

Od 363 obrađena uzorka, u protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije, 53 je bilo pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba preminula, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:43)

Pavao Josić objavio kandidaturu za gradonačelnika Vukovara

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Vukovara na predstojećim lokalnim izborima u svibnju,Pavao Josić, objavio je svoju kandidaturu i program pod nazivom Pavao Josić za Vukovar 21. stoljeća. Josić je protekle četiri godine djelovao kao vijećnik u Gradskom vijeću Vukovara kao član Živoga zida te je ističući kandidaturu rekao kako u svome programu nudi Grad za 21.stoljeće i politike koje služe građankama i građanima  svih dobnih skupina od djece, školaraca, preko studenata, nezaposlenih  do ranjivih skupina i umirovljenika.

-U posljednje četiri godine aktivnoga bavljenja politikom kao oporbeni vijećnik u Gradskome vijeću Grada Vukovara  upornim radom, inzistiranjem na transparentnosti upravljanja gradom, stalnim ukazivanjem na pogodovanje, nepotizam, klijentelizam i podjele svake vrst, osjeća dužnost i obvezu prema gradu u kojemu je rođen, živi i radi, da uz pomoć svojih sugrađanki i sugrađana promijeni sadašnji način upravljanja gradom koji nas iz godine u godinu osiromašuje, raseljava i dijeli. – objavio je, među ostalim, Josić u svome programu te istaknuo kako će  aktivirati i svih pet razvojnih i kohezijskih fondova EU, a ne samo socijalnih te poticati gospodarski razvoj grada kroz potpore poduzetništvu.

-Nudim  i posebno razvijene programe uključivanja braniteljsko-stradalničke populacije u život zajednice, a posebno osnivanje zaklade za traženje nestalih Vukovarki i Vukovaraca  u Domovinskom ratu, stipendije svim vukovarskim učenicima i studentima, sportske i rekreacijske sadržaje za sugrađane treće životne dobi te otvorenje skloništa za napuštene i odbačene životinje- poručio je Josić.

Pročitano 152 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija