NAJNOVIJE
Umirovljenici će dobiti dodatak na mirovine od 400 do 1.200 kuna

Predstavnici Matice sindikata i Stranke umirovljenika dogovorili su u Vladi isplatu covid dodatka za umirovljenike koji će obuhvatiti 850.000 korisnika te neće biti oporeziv ni predmet ovrhe, a isplata počinje krajem travnja.

(Utorak, 13 Travanj 2021 15:36)
Novinari u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv Covida-19

Ministarstvo kulture i medija predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv Covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

(Utorak, 13 Travanj 2021 13:37)
Predavanje o politikama odmazde nakon II svjetskog rata

U prostorijama Ogranka Matice hrvatske Vukovar predavanje na temu „Smrt fašizmu - odmazda narodu! Jugoslavenska politika odmazde nakon Drugoga svjetskog rata" održao je  prof. dr. sc. Domagoj Tomas. Događaj je organiziran u okviru Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru koje su ubijene nakon što su 12.travnja 1945.godine u Vukovar ušle partizanske postrojbe.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:40)
Tijekom Noći knjige besplatno članstvo i povrat knjiga bez naplate zakasnine

U okviru manifestacije Noć knjige u petak, 23. travnja, Gradska knjižnica Vukovar pripremila je akciju besplatnog učlanjenja te povrat knjiga bez naplate zakasnine.

(Utorak, 13 Travanj 2021 12:13)
Tea Njegovec nastupila na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu

U Dubrovniku je 10. i 11. travnja 2021. održano prvenstvo RH za seniore i seniorke u disciplini zračka puška i zračni pištolj 10 metara po ISSF programu. Normu za pravo nastupa ostvarile su dvije članice Streljačkog kluba „Grič 7“, na pušci Tea Njegovec i na pištolju Kiara Lemac, međutim zbog zdravstvenih razloga Kiara nije mogla nastupiti. Na natjecanju je Tea popravila svoj najbolji službeni rezultat te se plasirala na 27. mjesto. Natjecanju je pristupilo 39 djevojaka iz cijele Hrvatske, treba uzeti u obzir da su u istoj kategoriji nastupila i velika imena iz svijeta streljaštva te je konkurencija bila izuzetno jaka.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:56)
Stožer: 1936 novooboljelih od koronavirusa, 25 umrlih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1936 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba, prioćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 11:08)
U OBŽ jedna osoba preminula, a novopozitivne su 53 osobe

Od 363 obrađena uzorka, u protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije, 53 je bilo pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba preminula, priopćio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

(Utorak, 13 Travanj 2021 09:43)

Vukovarska bolnica uspjela platiti veledrogerijama najstarija dugovanja

Vukovarska bolnica uspjela platiti veledrogerijama najstarija dugovanja Foto: Arhiv HRV-a

Dug bolnica prema veledrogerijama veliki je problem zbog kojega su veledrogerije i najavile obustavu lijekova kao i ovrhe. I dok ministri zdravstva i financija Vili Beroš i Zdravko Marić nastoje iznaći rješenje u idućih desetak dana za ovu situaciju, provjerili smo kakvo je stanje u vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici.

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar dr.Vesna Bosanac naglašava da su imali problema do prije nekoliko dana, međutim podmirili su najstarije dugove veledrogerijama i očekuje da ubuduće neće imati problem sa snabdijevanjem lijekovima.

-Unazad nekoliko dana,  točnije 2.travnja dobili smo uplatu od 28 milijuna kuna i svim našim dobavljačima uspjeli platiti najstarije dugove. I do sada nismo imali nekih posebnih problema jer smo morali svakodnevno avansno plaćati ono što naručujemo. Uglavnom,  najstariji su dugovi podmireni i vjerujem da ni ubuduće nećemo imati problem sa snabdijevanjem – izjavila je dr.Bosanac.

Značajno lošija situacija je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, rekao je ravnatelj te bolnice dr.Krunoslav Šporčić

- Imamo zalihe lijekova za tjedan dana. Pokušavamo nešto platiti, međutim kriteriji dobavljača su sve stroži i teško ih je ispuniti. Vjerojatno ćemo zbog ove situcije biti prisiljeni zaustaviti elektivne operativne zahvate i smanjiti pogon na najnužnije. U ovom trenutku naša dosjpela dugovanja iznose oko 37 milijuna kuna. Cijene lijekova formira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, no problem je u tome što su cijene naših usluga u bolnicama niske. Ako imate realne troškove koji su složeni od lijekova, potrošnog materijala, režijskih i troškova zaposlenika, osoblja i svega ostaloga i usporedite ih s cijenom koju imamo i koja se niz godina nije mijenjala, vidite da tu nema mogućnosti nekakve zarade i mi smo ti koji generiramo dugove. Ako vam 90 posto prihoda ode samo na plaće zaposlenika onda znate da ne možete funkcionirati normalno – pojasnio je situaciju dr.Šporčić.

Inače, ovoga utorka su ministri Beroš i Marić održali sastanak s predstavnicima veledrogerija, a koji nije rezultirao konkretnim financijskim rješenjem za smanjenje dugova za lijekove. Vlada planira s time izaći pred veledrogerije za 10-ak dana.

Pročitano 116 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija